Chin în ploaie. FC Voluntari-Fotbal Club Universitatea Craiova, scor 0-0

FCU nu a reușit să câștige la Voluntari, deși ilfovenii au jucat cu om în minus din minutul 25.

240423 voluntari fcu bauza

Știința s-a prezentat la Voluntari cu gândul să își joace probabil una dintre ultimele șanse de a mai rămâne în Superliga, victoria fiind neapărat necesară pentru a mai spera cu șanse reale că lucrurile se vor rezolva ulterior în ultimele trei etape din play-out.

FCU a dezamăgit din nou, iar de această dată a făcut-o chiar inexplicabil. Cu o așezare surprinzătoare, Pop, Achim, Albu-Baeten, Blănuță, Bauza, jocul lui FCU nu a avut pic de viteză, iar Pepe a fost singurul jucător al oltenilor din atac care a încercat să facă ceva pe plan ofensiv în primele 45 de minute ale jocului. Bauza a dat cât de cât un pic de viteză acțiunilor de atac ale lui FCU în momentul în care mingea se afla la piciorul său. Dar, totuși era greu să joce aproape de unul singur pe atac, mai de fiecare dată gesticulând nervos când nu îi ieșeau combinațiile.

Și Pepe chiar s-a zbătut, iar în minutul 25 decarul Științei scoate o eliminare în tabăra ilfovenilor după un fault făcut de Ricardinho asupra sa în calitate de ultim apărător. Și astfel că, din acel minut absolut toată suflarea alb-albaștrilor a sperat că în sfârșit cu un om în plus FCU va reuși să câștige primul meci din play-out.

Toată lumea aștepta de la Trică și o schimbare de sistem, scoaterea unuia dintre Achim, Pop și Albu de pe teren și introducerea lui Bahassa. Sau întroducera lui Chițu lângă Blănuță.

Dar, după pauză „Jose"decide să îl trimită pe teren pe Sidibe în locul lui Pop, iar Sekou a dezamăgit crunt de tot. Deși Știința a început partea a doua a meciului tot cu o dominare evidentă, jocul se derula în continuare cu o aceași construcție lentă și chinuitoare pentru orice privitor.

Când toată lumea se aștepta ca pe acea ploaie mocănească mingile să fie duse la margine, iar de acolo să fie aruncate centări după centrări către Blănuță, Trică îl scoate pe Blănuță de pe teren, iar în locul său intră în ofensivă Chițu, Blidar fiind și el trimis pe tren pentru a se acoperi regula U 21.

În minutul 57, Baeten are o mare ocazie de gol pentru FCU, după ce șutul său din centrul careului a fost respins de către Fernandez.

240423 voluntari fcu albu

Pe teren este trimis și Bahassa în locul lui Sidibe, cel care de când intrase pe teren, min 46, nu făcuse absolut nimic notabil.

FC Voluntari stă în continuare pe două linii în apărare, atacurile aproape doar pe centru și fără niciun orizont lui FCU fiind o pradă ușoară pentru defensiva ilfovenilor. Și așa a fost până în final, Achim fiind cel din tabăra lui FCU care a mai avut și el o șansă de gol.

FCU pierde încă două puncte mari de tot în lupta pentru salvarea de la retrogradare, însă oltenii speră totuși că vor prinde măcar un loc de baraj din ultimle trei partide care au mai rămas de jucat.

De menționat și faptul că ultrașii din Peluza Sud 97 au fost trimiși să stea în ploaie la acest meci, deși organizatorii îi puteau băga pe stadion în sectorul obișnuit al oaspeților, cel care este acoperit.

FC Voluntari (3-4-3): Fernandez – Ricardinho, Matricardi, I. Armaș – Boboc, V. Rață, Crepulja, Aliji – Răduț, Ad. Nemec, Popescu
Rezerve: Cascini, Merloi, Dumiter, Ciobanu, Turda, Voican, Dropp, Vâlceanu, Carnat, Lambrinoc, Florea, Paz
Antrenor: Florin Pîrvu

FCU Craiova (4-2-3-1): Gurău – Negru, Lekiatas, Lacroix, Padula – Albu, Achim – Baeten, Pop, Bauza – Blănuță
Rezerve: Enache, Mascarenhas, Kvacic, Dragu, Compagnucci, Blidar, Sidibe, Bahassa, Chițu, Ibrahim
Antrenor: Eugen Trică

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28