EXCLUSIV. "La FC Universitatea Craiova este un vestiar greu, dar mă voi adapta"

Marian Stoenac, 25 de ani, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Ediție.ro, după ce a semnat cu Știința.

Capture

Noul jucător al oltenilor este convins că vestiarul lui FC Universitatea este un vestiar cu reguli clare, dar este sigur că o să se adaptaze rigorilor unuia dintre cele mai iubite cluburi din România.

Marian, ești primul jucător care semnează cu Știința din campania noului sezon de achiziții, cu ce gânduri ai venit la FCU?

Este clar că am semnat cu Știința cu gândul și cu dorința să ajut FC Universitatea Craiova să promoveze în Liga 2. Am avut ofertă să vin la FCU încă de acum șase luni, dar atunci nu s-a putut. Însă mă bucur foarte tare că am ajuns acum, deși am fost dorit și de alte echipe.

Ești conștiient că vestiarul lui FC Universitatea Craiova este un vestiar greu, cu reguli stricte, cu pretenții și așa mai departe?

Absolut! Sunt conștient că am ajuns la FC Universitatea Craiova unde este un vestiar greu cu reguli precise, iar regulie trebuie respectate. Însă și eu sunt un jucător cu personalitate și cred că mă voi adapta.

SACEANU

"Robert Săceanu a fost unul dintre liderii lui FC Universitatea Craiova!"

Pe ce perioadă ai semnat cu FC Universitatea Craiova și când te vei prezenta la echipă?

Am semnat pe un an plus încă unul, iar eu mă voi prezenta la echipă la reunirea lotului pentru sezonul următor. Abia aștept să mă apuc de treabă. Am venit la Știința cu inima deschisă pentru că știu ce suporteri are această echipă, dar și ce istorie are în spate. FC Universitatea Craiova este una dintre cele mai iubite echipe din România.

La FC Universitatea Craiova este director sportiv Robert Săceanu, unul dintre foștii căpitani de echipă, dar și jucătorul pe care suporterii l-au iubit pentru devotamentul și ambiția cu care juca pe teren pentru Știința......

Îl știu pe Robert ca fotbalist. Ar fi bine ca mulți dintre noi să jucăm cu dăruirea pe care el o avea atunci când juca pe teren pentru culorile Universității. Nu degeaba Robert Săceanu a fost unul dintre liderii echipei. Este bine că un asemnea om se află în viața de zi cu zi a Științei.

Din sezonul viitor nu o să mai fie de glumit. Suporterii lui FC Universitatea Craiova așteaptă din partea jucătorilor sacrificii și dăruire pe teren din primul până în ultimul minutt, tu te încadrezi?

Dăruirea trebuie să o ai în fiecare moment, nu contează că ești la antrenament sau la meci. La Liga 3 fără dărurire, sacrificii și multă muncă nu faci nimic.

"Codoban este prietenul meu. Nu îl privesc ca pe un concurent"

Îl vei avea concurent pe post la Știința pe Codoban, cum vezi lupta cu el pentru titularizare? 

Nu trebuie să privesc lucrurile așa. Eu pe Codoban nu îl văd un concurent. Codoban este prietenul meu și este un fotbalist cu experiență. Nu uitați că el a jucat în Liga 1. Însă acum antrenorul o să fie cel care o să decidă, iar cel mai bun dintre noi  se va afla pe teren.

Pe ce post dai tu cel mai bun randament?

Mijlocaș central, dar acum depinde și antrenorul ce sistem o să aleagă.

Se aude că Slatina o să își facă o echipă care să atace promovarea în Liga 2 încă din primul an de Liga 3, ce părere ai?

Am auzit și eu că cei de la Slatina vor să și facă o echipă bună, care să atace promovarea. Însă noi trebuie să câștigăm lupta cu ei, dar nu doar cu această echipă. Pentru noi fiecare meci o să fie ca o finală.

23658506 1471336032952209 7593881759362852110 n

 

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova