EXCLUSIV. Daniel Rogoveanu: "Concurența de la Universitatea mă motivează"

Daniel Rogoveanu își dorește să joace din ce în ce mai mult la FC Universitatea Craiova.

 200203 02 rogoveanu interviu

Daniel Rogoveanu, 24 de ani, mijlocașul Șiinței care a înscris golul victoriei oltenilor cu Rapid, scor 3-2, a acordat un interviu pentru Ediție.ro din cantonamentul alb-albaștrilor din Antalya. Rogo își dorește ca FC Universitatea Craiova să promoveze cât mai repede și matematic în Liga 2, dar să joace și mai mult în tricoul Științei, cel pentru care va lupta la antrenamente.

Rogo, în sfârșit te antrenezi foarte bine într-un cantonament al lui FC Universitatea Craiova din străinătate, cum este?

Știu unde vrei să bați. În Austria nu am apucat să fac perioada de pregătire, deoarece m-am reaccidentat. Consider că acel cantonament a fost unul nefericit pentru mine. Cred că a fost și vina mea că am grăbit lucrurile, pentru că trebuia să mai stau să îmi revin în totalitate. Am vrut să revin deoarece îmi doream să tare mult să joc.  Din păcate, la început am avut ruptură musculară, iar în Austria a recidivat la un antrenament. Dar acum sper să fiu sănătos și să fim feriți toți băieții de accidentări. Îmi pare rău de ceea ce i s-a întâmplat lui Gugu.

200201 12 rogoveanu

Cum este cantonamentul în Antalya, mai ales că te lupți pentru titularizare cu Stoenac?

Concurența este benefică pentru toată lumea iar eu nu o iau ca pe o luptă doar cu Stoenac. Eu pot să joc și pe mai multe posturi la mijloc. Dar este clar că vreau să mă pregătesc cât mai bine și îmi doresc să joc titular. Însă doar antrenorul este cel care decide primul 11.

Ai marcat un gol frumos cu Filiași, iar apoi ai înscris într-un alt meci din 11 metri, ai fost și amendat, cum comentezi?

La meciul cu Filiași, am zis că trebuie să dau totul pe teren pentru culorile Universității Craiova iar la faza aceea de gol așa am simțit eu că trebuie să fac. Îmi doream ca în acele 20-30 de minute să demonstrez că merit să joc pentru Universitatea.
Evident că după gol m-am simțit fotbalist. Nu ai cum să nu te simți fotbalist atunci când joci în fața unor asemea suporteri și îi vezi că se bucură în număr atât de mare pe stadion. Eu unul sunt oltean la origini.

191115 FCU Ghiroda 29 Rogoveanu

La meciul cu Ghiroda este adevărat că am greșit. Nu trebuia să bat eu 11 metri însă îmi doream enorm să marchez. Am bătut, am înscris, dar am recunoscut în fața lui Mister că am greșit și am fost amendat. Apoi am marcat din nou din 11 metri, însă de această dată i-am cerut acordul lui Mister. Eu unul l-am înțeles și pe George Pușcaș atunci când executat la națională, dar din păcate el a ratat.

Ai jucat în Liga 1 la Concordia Chiajna, ce s-a întâmplat de nu ai reușit acolo?

Din păcate, la Concordia am avut parte de unele cîteva accidentări, care mi-au dat bătăi de cap. Pe această cale vreau să îi mulțumesc lui Emil Săndoi pentru faptul că m-a ajutat foarte mult cu mersul pe la doctori, atunci când dânsul era antrenor la Chiajna iar eu m-am accidentat. Am lucrat ulterior la Chiajna atât cu domnii Dan Alexa, cât și cu Miriuță, dar în cele din urmă am ajuns la Chindia, unde am jucat titular. Am evoluat și în barajul dintre Chindia și Voluntari pentru Liga 1, atunci când Adi Mutu era antrenor la Voluntari.

Cum ai ajuns la FC Universitatea Craiova?

Când domnul Adrian Mititelu îți pune pe masă un proiect serios, iar în joc este Universitatea Craiova, nu ai cum să refuzi. Eu sper din tot sufletul meu să nu îi dezamăgesc pe oamenii care au avut și au încredere în mine. Voi munci foarte mult la antrenamente și îmi doresc ca echipa să promoveze cât mai repede matematic. La Universitatea Craiova, patronul ne oferă condiții foarte bune, condiții de Liga 1, dar dacă mai și jucam pe Oblemenco chiar că simțeam că jucăm în Liga 1. Nu uitați ce suporteri avem în spatele nostru.

200203 03 rogoveanu interviu

Nu am cum să termin interviul și să nu te întreb despre meciul cu Rapid și despre faza golului decisiv marcat de tine...

A fost o fază frumoasă. Colegul meu Dragu s-a luptat pentru minge și mi-a pasat. Am simțit că am unghi bun să trag la poartă și nu am stat pe gânduri. Consider că meciul cu Rapid a fost un test reușit pentru noi toți și am învins o echipă care se luptă pentru promovarea în Liga 1.

Chiar că acum am ultima întrebare, dacă Dragu ți-a pasat la golul cu Rapid, la meciul cu Ripensia i-ai întors serviciul. Cum ați gândit acea fază?

Hai să îți spun ceva. Pentru moment, eu am vrut să fiu cel care trăgea decisiv la poartă dar Dragu m-a rugat să îl las pe el, pentru că simțea că va marca de acolo. Eu unul, ca mijlocaș, îmi doresc să dau pase de gol colegilor mei din atac, important este să câștige echipa, iar dacă este să marchez și eu, atunci este la fel de bine.

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape