EXCLUSIV. Jeremy Huyghebaert: "Stilul de joc al lui Mister îmi place foarte mult și mă voi adapta rapid!"

Noul fundaș stânga al Științei este pus pe fapte mari la FC Universitatea Craiova.

200722 FCU Resita 01 huyghebaert

Jeremy Huyghebaert a acoordat un interviu în exclusivitate pentru Ediție.ro și a vorbit despre viitorul său la FC Universitatea, dar a și dezvăluit faptul că Mircea Rednic l-a numit căpitan la Mouscron în perioada în care cei doi au colaborat în Belgia. Foarte sincer în dialogul cu noi, fundașul stânga al lui FCU a căutat să nu perieze pe nimeni din cadrul echipei și a recunoscut cu o maximă sinceritate că nu cunoștea nimic despre campionatul din România, interesându-se ulterior, însă din acest moment va da totul pentru culorile sfiinte ale alb-albaștrilor.

Jeremy, cum ai ajuns la FC Universitatea Craiova și ce știai înainte despre această echipă?

Nu știam nimic despre Universitatea, de fapt nu știam mai nimic despre campionatul din România, în general. De fapt, un agent m-a contactat în timp ce eram acasă, în Belgia, îmi terminasem contractul și așteptam să văd ce se va întâmpla din cauza coronavirusului. Agentul mi-a povestit despre proiectul de aici, despre dorința de a promova în prima divizie și, după ce am acumulat mai multe informații, am ajuns să vin și să semnez contractul.

Mulți jucători cu CV-ul tău poate că nu ar fi acceptat un astfel de proiect, deoarece este totuși unul de Liga 2 din Românua, tu ce părere ai?

Nu văd venirea la FCU ca un pas înapoi. Este o provocare să promovăm în prima Ligă. Nu știam nimic despre România, am jucat aproape toată cariera mea în Belgia, apoi doi ani în Elveția, dar la jumătatea clasamentului nu sunt provocări foarte mari, fie și în prima divizie. Acum, la 31 de ani, să câștigăm Liga II este obiectivul principal, apoi să urcăm cât mai sus în prima ligă. Este un “challenge”. Suporterii vor în prima ligă, conducerea vrea în prima ligă, cred că este o motivație extrem de puternică.

JERREMY

La Mouscroun ai lucrat cu Mircea Rednic, cum a fost?

Am lucrat cu Rednic timp de un an. El a sosit în luna ianuarie a acelui an, cu scopul de a salva clubul de la retrogradare, a reușit și așa a rămas și sezonul următor, când m-a și numit căpitan. Am avut o relație foarte bună cu el. De fapt, statea chiar în apartamentul de deasupra celui în care eram eu cazat, așa ca eram sub supravegere. (râde)

După două meciuri la FCU, cum te simți din punct de vedere fizic, cum percepi metodele de antrenament ale lui Dan Vasilică?

Mă simt foarte “proaspăt” , foarte bine. Am jucat două partide, din punct de vedere fizic nu eram la sută la sută, deoarece în zilele precedente, după cum ai văzut și la antrenamentul din această dimineață, s-a lucrat puternic pe partea forță și rezistență. Ne antrenăm în fiecare zi, dimineața și seara, este dificil, dar echipa este la un nivel foarte bun din puncte de vedere fizic. În timpul meciurilor reușim să alergăm mult, să păstrăm ritmul, deci cred că suntem pe drumul cel bun în pregătirea pentru începerea campionatului.

200728 jeremy huyghebaert 02

În ceea ce privește proiectul tactic lui Mister, crezi că te poți integra ușor în sistemul de joc pe care îl dorește el la echipă?

Desigur. Postul meu de bază este cel de fundaș, cred că sunt un bun apărător. Pe această poziție, antrenorul cere să ne apărăm bine, să jucăm simplu iar extremele trebuie să urce și să producă centrări folositoare. Este un stil care mie imi place foarte mult și cred că mă voi adapta foarte ușor.

Ai sosit aici împreună cu familia. Ați avut timp să vizitați orașul?

Am gasit un pic de timp. În primele zile am stat la un hotel în centrul orașului, așa că am avut posibilitatea să vizităm zona. De două săptămâni ne-am mutat într-un apartament și de acolo am ajuns și prin Parcul Romanescu. Dar soția mea este însărcinată, în septembrie așteptăm al doilea copil, încercăm să ne pregătim...

Despre suporterii Universității ?

Nu știu foarte multe însă mi s-a spus că susțin echipa cu fanatism, sunt Ultras, și imi pare bine de acest lucru, deoarece în momentele dificile vor fi al doisprezecelea jucător al echipei, vom avem nevoie de asta. Eu voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-i face bucuroși la fiecare meci.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Duminică, 5 Decembrie 2021
FC Universitatea vs FC Voluntari
16:00 | Stadionul "Ion Oblemenco", Craiova