EXCLUSIV. VIDEO. Alb-albaștrii trag tare în cantonament. Unde se va juca meciul cu Petrolul!

FC Universitatea Craiova își continuă seria antrenamentelor din cantonamentul de la Mogoșoaia.

OVIDIU STANGA 26 IANUARIE

Când intri în recepția hotelului din baza echipei naționale a României de la Mogoșoaia, acolo unde sunt cazați jucătorii lui FC Universitatea Craiova în cantonament, ochii îți fug imediat pe imaginile de pe pereți. Pentru câteva momente retrăiești inevitabil meciurile membrilor "Generației de Aur" din care a făcut parte și antrenorul Științei, Ovidiu Stângă, cel care a fost prezent alături de Gică Hagi la două campionate mondiale și un campionat european. Dar sunt fotografii și din partidele generației lui Cristi Chivu și Adi Mutu, cei care au fost prezenți cu România la EURO 2000 și EURO 2008.

Însă, nu este prea mult timp de pierdut, deoarece ora se face 9.30, iar jucătorii Științei coboară din camere pentru a se îmbarca în autocar în vederea plecării la antrenament. După ce salută cu rivalii de la Universitatea Cluj, cei care sunt și ei în cantonament tot la Mogoșoaia, fotbaliștii lui Ovidiu Stângă au pornit de această dată la baza FRF-ului din Buftea, acolo unde a avut loc ședința de pregătire. Ediție.ro a însoțit echipa Științei la antrenament.

BOURCEANU

La acest antrenament nu au participat Marian Anghelina și Ignacio Cacheiro. Ambii jucători ai Științei s-au ales cu niște probleme medicale după partida cu Ulmu, scor 5-2. Fostul fotbalist al lui Mioveni a plecat marți dimineață să facă ecograf, iar micuțul argentinian a rămas să lucreze la sala de forță. Ovidiu Stângă, Ovidiu Dănănae, Alex Bourceanu și Adrian Filip sunt oamenii care se ocupă de pregătirea tehnică a alb-albaștrilor. La antrenament au participat Voicu, Ispas și Luboya, cei care deja s-au acomodat cu noii lor colegi. În prima parte a antrenamentului leii din Bănie au fost „încălziți" de Dan Vasilică, cel care se ocupă de pregătirea fizică, iar apoi juveții au intrat pe mâna lui Ovidiu Stângă.

S-a putut observa faptul că Ovidiu Stângă are un concept diferit de lucru față de Eugen Trică. Dacă în mandatul lui „Jose„ alb-albaștrii erau obișnuiți cu un presing sus, de această dată noul antrenor al lui FC Universitatea Craiova va pune mare accent pe jocul de posesie, iar contrucția acțiunilor trebuie făcută și exersată foarte bine. În plus, Ovidiu Stângă este adeptul sistemului de joc 4-3-3. Marți dimineață alb-albaștrii au lucrat exerciții pentru îmbunătățirea paselor în regim de viteză, dar și exerciții pentru finalizare, în urma centrărilor venite din lateral. FC Universitatea Craiova va disputa următorul joc amical pe data de 30 ianuarie, atunci când Știința va întâlni la Buftea, Petrolul Ploiești. Ora de start a partidei încă nu a fost stabilită.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28