FC Universitatea a remizat cu Voluntari 2, scor 0-0, în ultimul amical din cantonamentul de la Mogoșoaia!

FC Universitatea Craiova se apropie de finalul cantonamentului de la Mogoșoaia.

RADUCANUȚ VOLUNTARI

Ovidiu Stângă face curând o lună de când a preluat conducerea băncii tehnice a alb-albaștrilor și deja a început să își facă o părere față de potențialul fiecărui jucător pe care îl are în lot.

După o primă perioadă de antrenamente în Craiova, Știința s-a deplasat ulterior în cantonamentul echipei naționale al României de la Mogoșoaia, acolo unde „juveții" și-au programat un stagiu de pregătire între 20 ianuarie-1 februarie.

Alb-albaștrii au disputat și două meciuri de verificare, cu Kids Tâmpa Brașov, 9-0, respectiv Ulmu, scor 5-2. Iar sâmbătă, 30 ianuarie FC Universitatea Craiova ar fi trebuit să întâlnească Petrolul Ploiești, probabil cel mai așteptat meci de către elevii lui Ovidiu Stângă. Însă, din cauza accidentărilor din lotul prahovenilor, survenite în această săpămână. „lupii galbeni" au cerut anularea acestui meci. Astfel că, leii din Bănie au luat pe ultima sută de metri un amical cu Voluntari 2. Dar oltenii nici nu au slăbit Între timp absolut deloc ritmul cu desfășurarea antrenamentelor din cantonament, câte două pe zi, iar cele fizice au fost efectiv unele spartane.

 FCU VOLUNTARI 2

Oboseala acumulată în acest stagiu de pregătire s-a resimțit din păcate în partida cu Voluntari 2, meci în care jocul alb-albaștriilor nu a mai fost totuși cel dorit de către Ovidiu Stângă. În plus, claritatea acțiunilor de atac nu a mai fost aceeași ca în primele două jocuri disputate până acum, iar șarjele de pe cele două flancuri ale lui Vali Munteanu, pe drepata, și Răducanu pe stânga, s-au dovedit a fii în cele mai multe cazuri ineficiente. Din păcate, nici Andrei Ciolacu nu a putut să facă mai multe în avanposturi, acolo unde pe toată durata celor 45 de minute în care a jucat s-a simțit ca peștele pe uscat.

Un real câștig pare a fi totuși Ispas, cel care s-a descurcat destul de bine și pe postul de fundaș stânga, poziție de pe care a încercat să ajute de câteva ori atacul alb-albaștrilor atunci când intra în combinații cu Răducanu și urca pe aripa stângă în ofensivă.

 SACE 3

Însă, chiar și așa, cu un joc mai puțin bun din partea Științei în primul mitan, totuși FC Universitatea Craiova putea să intre la cabine cu scorul de 1-0, dar Robert Răducanu a ratat o ocazie clară din gol, venită în urma unui contraatac purtat ca la carte de către Știința, în finalul primei reprize.

După pauză, Ovidiu Stângă a decis să schimbe aproape toată echipa și i-a mai oprit pe teren din formația de start doar pe Popa și Diallo. Ulterior și aceștia au fost schimbați cu Taborda și Paramatti. Jocul Științei a mai câștigat în consistență, Stoenac, Raicea și Luboya fiind oamenii care au adus un plus în jocul de atac al alb-albaștrilor.

La rândul său, Claudiu Bălan s-a zbătut destul de mult în avanposturi și a încercat pe cât a putut să le creeze culoare colegilor săi din linia a doua. Însă, din păcate golul tot nu a mai venit, iar partida s-a termnat la egalitate.

În acest meci nu au jucat Cacheiro, Anghelina, Huyghebaert, Voicu, Compagno și Mario Enache. Primii doi sunt accidentați, fundașul belgian are și el o ușoară contractură musculară, iar ultimii trei nu au fost opriți în lot pentru acest meci. Însă, Ovidiu Stângă va miza pe ei pentru partida cu Slatina de pe 1 februarie.

LUBOYA VOLUNTARI

Primul 11 al lui FCU

4-3-3

Popa-Gâț, Diakite, Diallo, Ispas-  Cristea, Albu(cap) Baeten- Vali Munteanu, Ciolacu, Răducanu

FCU în a doua repriză

4-3-3

Popa-Negru, Gugu, Diallo, Zanfir- Pop, Stoenac, Zimța-Luboya, Bălan, Raicea

Au mai intrat: Taborda și Paramatti

 

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Luni, 24 Ianuarie 2022
Farul Constanţa vs FC Universitatea
00:00 | Constanța