Joacă FCU cu spectatori pe Oblemenco? Solicitarea făcută către MTS de Justin Ștefan!

Spectatorii își doresc să revină cât mai repede pe stadioanele de fotbal.

190924 FCU UCluj 01 peluza sud

De aproximativ un an suporterii nu mai au voie pe stadioane, după izbucnirea pandemiei Covid 19 și pe teritoriul României. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, a anunțat printr-o postare pe pagina sa de facebook că a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului, condus acum de Eduard Novak, redeschiderea stadioanelor pentru public la cel puțin 30 a sută din capacitate.

"Întrebare fără răspuns: de ce pârtiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt închise? Ambele sunt facilități sportive.
S-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, luni se redeschid școlile, toate în spații închise, iar autoritățile au uitat de stadioane.
Cred că toți suporterii cărora le lipsește mersul pe stadion de aproape 1 an de zile, au dreptul să revină și ei, cât mai repede, în spațiul care le aduce bucurie și apropierea de jocul de fotbal și echipa favorită.
Ieri am solicitat MTS să analizeze propunerea LPF de a redeschide stadioanele din Liga 1 la 30% din capacitate.
Fac un apel către fani, indiferent de echipa favorită, să vină alături de noi, prin intermediul organizațiilor oficiale ale suporterilor, pentru a susține acest demers. Îi rog pe cei care se ocupă de aceste organizații să mă contacteze în privat pentru a ne organiza. Este inacceptabil că nimănui nu îi pasă de zeci de mii de suflete ținute departe de sportul favorit la fiecare etapă din campionat.
 La fel stau lucrurile și la Liga a 2-a și a 3-a, precum și la alte sporturi. Iertați-mă că nu v-am menționat în postarea inițială.

fcu crisul 191019 11 peluza sud

Vom continua să cerem în mod constant reprezentanţilor Guvernului să reanalizeze deschiderea stadioanelor pentru public. Aşa cum am spus şi acum câteva zile, vedem ce se întâmplă pe pârtiile de schi, la mall-uri şi alte zone aglomerate care sunt deschise. Eu nu cred că există absolut niciun impediment să redeschidem stadioanele pentru public măcar la o capacitate redusă de 30 la sută. Iar ulterior să vedem cum se descurcă reprezentanţii cluburilor cu modul în care se intră şi se iese din stadion. Iar de acolo să creştem treptat capacitatea locurilor deschise de pe stadioane. Avem şi chestiunea vaccinării, sunt convins că oamenii se vor vaccina din ce în ce mai mult, iar lucrul ăsta va duce la ridicarea unor restricţii. Vorbim de o competiţie în aer liber şi sunt convins că suporterii vor şti să respecte regulile. Eu nu văd probleme din acest punct de vedere” a spus Justin Ștefan.

Ultimul meci la care suporterii Științei au avut dreptul să participe oficial la un meci de fotbal s-a întâmplat pe 6 martie 2020, în Liga 3, atunci când FC Universitatea Craiova a întâlnit la Tg.Jiu, Lipova, scor 2-2. În partea a doua sezonului FCU va avea posibilitatea să dispute meciurile pe stadionul Ion Oblemenco, după ce noul Consiliu Local al Primăriei Craiova a introdus un barem și pentru formațiile din Liga 2.

FC Universitatea Craiova

Magazinul Oficial FCU

Următoarele etape

Clasament Superliga

Loc Echipă Pct
10. Petrolul Ploieşti 35
11. Oțelul Galați 34
12. Poli Iași 33
13. FC Universitatea 31
14. Dinamo București 29
15. FC Voluntari 28