Ludovic Orban: „În acest an punem bazele relansării economice”

Ludovic Orban, președintele Partidului National Liberal a făcut o declaraţie privind relansarea economică a ţării.

acest

Ludovic Orban: ”Decizia luată la nivelul coaliției este de a susține adoptarea Legii bugetului de stat în forma construită de Guvern și transmisă spre dezbatere Parlamentului. La fel vom proceda și cu Legea bugetului asigurărilor sociale de stat.       

Suntem într-un an dificil, sunt foarte multe rigori în ceea ce privește bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat, pe care trebuie să le respectăm.  

De asemenea, trebuie să respectăm toate înțelegerile pe care le avem cu partenerii noștri de la nivelul Uniunii Europene.

Parlamentarii coaliției au avut posibilitatea de a formula propuneri de îmbunătățire și am ajuns la această formă a bugetului pe care noi o susținem. 

Cele două proiecte, așa cum au fost adoptate de Guvern, servesc obiectivelor pe care le-am asumat. Un prim obiectiv este de a echilibra bugetul gradual, astfel încât, într-un orizont de timp rezonabil, să scădem deficitul sub procentul de 3% din PIB, conform tratatului Uniunii Europene. Celalalt obiectiv este ca, în acest an, să punem bazele relansării economice. Bugetul este construit, de asemenea natură, încât pune în mișcare motoarele de dezvoltare economică: investiții, creșterea absorbției de fonduri europene și susținerea dezvoltării mediului privat.”