Useristul Octavian Berceanu este noul Comisar general al Gărzii Naționale de Mediu

Mandatul său a început în data de 12 martie, dar Octavian Berceanu este dedicat misiunii de protejare a mediului de peste 20 de ani.

userist

În mandatul său, Octavian Berceanu are două mari obiective:

  • Digitalizarea Gărzii Naționale de Mediu: fiecare persoană să afle, la un click distanță, cum au fost soluționate sesizările cetățenilor, unde sunt zonele cu depozitări frecvente ilegale de deșeuri, sau alte surse de poluare pentru ariile naturale?
  • Crearea unui Sistem de Urmărire al Deșeurilor (SUD): similar sistemului SUMAL, pentru masa lemnoasă, astfel încât instituțiile statului să vadă, în timp real, cantitățile de deșeuri transportate, traseul mijloacelor de transport al deșeurilor, cantitățile sortate, reciclate, depozitate sau incinerate pe categorii, volume și cantități.

Octavian Berceanu: „Fără un Sistem de Urmărire al Deșeurilor, economia neagră, subterană, a deșeurilor, nu poate fi scoasă la lumină, nu va exista presiune pentru colectarea selectivă, la nivelul primăriilor, DNA-ul nu va putea combate infracționalitatea mare, iar noi, cetățenii, nu vom putea afla niciodată dacă un camion cu deșeuri transportă, legal sau ilegal, deșeuri.