A fost prezentat Proiectul "Pachetul Oltenia"

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, de la USR, a prezentat "Pachetul Oltenia", care reprezintă un record de investiții pentru regiunea noastră.

pache

Drumul expres Craiova – Târgu Jiu:

Cătălin Drulă a participat, la sediul CNAIR, la semnarea contractului pentru proiectarea „la cheie” (studii geotehnice, arheologice, topografice, de mediu, avize, acorduri, autorizații) a drumului;

Contractul este în valoare de 20 milioane de lei și beneficiază de finanțare europeană, iar durata acestuia este de 24 de luni (14 luni studiu de fezabilitate, 3 luni autorizație de construire, 3 luni proiectul tehnic, 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție).

Drumul expres Craiova – Pitești:

Lotul 1 al drumului expres Craiova - Pitești este deblocat integral, iar lucrările pot începe și pe ultimii kilometri ai tronsonului;

Săptămâna trecută a fost emisă autorizația de construire pe tronsonul 3, de 31,7 km, lucrările urmând să se finalizeze în 2022, iar pe tronsonul 4 este așteptată soluționarea contestațiilor pentru a putea fi semnat contractul de execuție. 

Centura municipiului Tg. Jiu:

S-a dat startul lucrărilor la începutul lunii martie. Anul viitor, conform contractului, cei 20 de km ai centurii vor fi gata.

Drumul rapid Craiova – Lugoj:

În această primăvară, va fi lansată licitația pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al drumului rapid Craiova - Lugoj, pe o lungime de aproximativ 250 km.

Centura Craiova Sud:

Proiectul de 10 km se află în licitație pentru construcție - procesul a fost demarat la 19 februarie și la finalul lunii ar trebui să avem deja ofertele depuse. 

DN 66:

Finalizarea DN 66 Tg. Jiu - Petroșani, în Defileul Jiului, a intrat în linie dreaptă.

Căi Ferate: 

Pe calea ferată București - Craiova, Cătălin Drulă a anunțat că a cerut CFR SA să lucreze cu prioritate la ridicarea principalelor restricții și limitari de viteză, pentru a reduce timpul de călătorie, care acum este de aproximativ 3 ore şi de 30minute;

În acest an, va fi finalizat studiul de fezabilitate pentru modernizarea coridorului feroviar Craiova - Caransebeș, urmând să fie licitată execuția lucrărilor;

Se derulează investițiile deja pornite, accelerate și deblocate proiecte acolo unde este nevoie și începute altele noi.