Deputatul Ștefan Stoica: „În luna iunie va fi lansată licitația pentru drumul de mare viteză Craiova-Lugoj”

În luna iunie a acestui an se va lansa licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate a Drumului de mare viteză Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Craiova-Calafat, a anunțat, joi, deputatul PNL, Ștefan Stoica. 

Ștefan Stoica

Acest proiect mult așteptat de locuitorii regiunii Oltenia va conecta Regiunea de Sud si Sud-Vest a României cu rețeaua europeană de transport prin conexiunea la Coridorul IV rutier pan - european Constanţa-Nădlac, deschizând calea dezvoltării economice sustenabile şi atragerii de investiţii în zonă. Mai mult, acest culoar de transport reprezintă o necesitate, atât din perspectiva facilitării transportului de marfă și persoane, cât și în ceea ce privește decongestionarea unei rute aglomerate precum DN6, care prezintă valori mari de trafic cu toate riscurile asociate din punct de vedere al siguranței rutiere pentru participanții la trafic.

Este un proiect de anvergură care are nevoie de o abordare integrată si profesionistă, care să îi asigure implementarea cu succes. Acest proiect trebuie să constituie o prioritate pentru Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, să i se asigure tot suportul necesar în procesul de pregătire a documentațiilor tehnico-economice, iar aici CNAIR are un rol major. Am încredere că există expertiză și voință pentru a avea o procedură de licitație bine pregătită, care să stea la baza unui proiect matur care să își urmeze fazele de implementare fără sincope.


Voi monitoriza îndeaproape, alături de colegii mei parlamentari PNL din regiunea Olteniei, susținători ai proiectului de investiții „Drum de mare viteză LUGOJ- DROBETA TURNU SEVERIN – CRAIOVA-CALAFAT”, procedurile de licitație care vor fi în curând in derulare și modul in care autoritățile vor aborda aceste proiect.

Susținem acest proiect pentru că reprezintă o șansă uriașă la dezvoltare, pentru că beneficiile sale sunt imense pentru regiunea noastră. Accelerarea dezvoltării infrastructurii de transport reprezintă o condiţie obligatorie pentru atragerea de noi investiţii în regiune. Cei mai importanţi agenţi economici din regiune, în frunte cu producătorul de automobile Ford, au solicitat în nenumărate rânduri susţinerea acestui proiect de infrastructură. Este un proiect care va crea condițiile necesare pentru o industrie competitivă, care să genereze locuri de muncă și prosperitate pentru comunitățile din regiunea Olteniei”, a transmis deputatul Ștefan Stoica, într-un comunicat de presă remis joi presei.