Ludovic Orban, întrebat dacă îl mai susține pe Cîțu: Normal, este premierul care reprezintă PNL

Președintele PNL Ludovic Orban a spus joi că l-a susținut pe premierul Florin Cîțu, iar întrebat dacă îl susține în continuare acesta a răspuns: „Normal, este premierul care reprezintă PNL”.

orban fb

Orban a spus însă că premierul nu trebuie să ia decizii fără consultarea președintelui PNL.

„Eu l-am susținut pe premierul PNL Florin Cîțu și s-a văzut foarte bine acest lucru”, a declarat joi Ludovic Orban. Întrebat dacă îl susține în continuare pe premier, acesta a răspuns: Normal, este premierul care reprezintă PNL”.

Orban a spus însă că premierul nu trebuie să ia decizii fără consultarea președintelui PNL.

„Pe de alta parte, nu cred ca premierul trebuie să ia decizii fără să se consulte cu președintele PNL, și mai ales decizii care pot să puna în pericol coaliția, coerența în funcționarea coaliției. Nu am fost informat despre introducerea pe ordinea de zi a ordonanței de urgență privind Anghel Saligny. Am foast informat cu două minute înainte de propunerea de revocare a ministrului Stelian Ion. Sunt multe alte lucruri de-a lungul timpului peste care am trecut, pentru că eu țin la unitatea PNL. Suntem într-un punct în care nu mai putem accepta astfel de comportamente”, a mai spus președintele PNL.

Acesta a mai spus că susține proiectul Anghel Saligny. „Sunt omul care din ianuarie am solicitat în coaliție lansarea unui nou plan național de dezvoltare locală, PNDL 3 sau Anghel Saligny Acest plan de investiții este o necesitate absolută. Am susținut constant necesitatea lansării acestui proiect, pentru că șansa la dezvoltare a comunităților nu poate fi asigurată decât de dezvoltarea infrastructurii. Actul normativ trebuie adoptat cât mai repede și trebuie lansat în cursul acestui an. Sunt convins că se pot găsi soluții care să ducă la adoptarea acestui program și care să nu pericliteze funcționarea coaliției”, a mai spus Ludovic Orban.

(sursa: Mediafax)