PNL Dolj îl vrea Cîțu la conducerea partidului

PNL Dolj va susține moțiunea premierului Florin Cîțu, „România Liberală”, la alegerile din 25 septembrie, pentru şefia partidului, anunță, într-un comunicat de presă, liberalii doljeni. 

cîțu orban

Acest lucru s-a stabilit, spun liberalii doljeni în comunicat, prin vot secret, în ședința Colegiul Director Județean al Filialei PNL Dolj, for de conducere din care fac parte toți primarii și președinții de organizații comunale și orășenești.

Moțiunea lui Cîțu a obținut 101 voturi pentru și șase împotrivă, iar cea a lui Orban 10 voturi pentru și 97 împotrivă.

Colegiul Director Județean al PNL Dolj, întrunit statutar, s-a pronunțat prin vot secret în privința celor două moțiuni ale candidaților la președinția Partidului Național Liberal. În urma votului celor 107 delegați, moțiunea premierului Florin Cîțu, “România Liberală”, a obținut un număr de 101 voturi pentru și 6 voturi împotrivă, iar moțiunea președintelui Ludovic Orban, “PNL- Forța Dreptei” a obținut un număr de 10 voturi pentru și  97 de voturi împotrivă. Urmare a rezultatului votului membrilor Colegiului Director Județean, moțiunea președintelui Ludovic Orban, “PNL – Forța Dreptei” nu a întrunit susținerea filialei, astfel, PNL Dolj susține doar moțiunea premierului Florin Cîțu, “România Liberală”, se arată în comunicatul de presă al PNL Dolj.

Totodată, în cadrul Colegiului Director Județean, a fost  aprobată și componența nominală a delegaților care vor participa la Congresul din data de 25 septembrie, filiala PNL Dolj urmând să fie reprezentată de o delegație de 132 de membri.