Fostul prefect al județul Gorj, demis de Cîțu, a prezentat bilanțul acțiunilor derulate în cele 6 luni

Prefectul județul Gorj, Corneliu Răducan-Morega, demis de către premierul Florin Cîțu, întrucât era din partea USR PLUS, a spus, vineri, când a prezentat un bilanț al acțiunilor sale, că va reveni la activitatea sa de bază, cea de arhitect.   

prefect demis gorj bun

Pentru Morega, prioritar a fost, să rezolve problema depozitului de deșeuri.

Una dintre priorități, chiar de la instalarea în funcție, a fost poluarea generată de depozitul de deșeuri. Ceea ce puțini credeau că se va întâmpla, respectarea legii, s-a înfăptuit: activitatea depozitului de deșeuri a fost suspendată, investiția necesară s-a realizat, iar depozitul a putut să funcționeze din nou. Situația s-a schimbat mult în direcția favorabilă și, chiar daca mai sunt semnale că în unele momente se mai simte miros, cred că nu se poate compara cu situația anterioară”, a precizat Morega.

Acesta a intervenit și în localitatea Runcurel, acolo unde localnicii sunt afectați de lucrările CEO.

Luni, a spus Morega, vor începe negocierile cu fiecare localnic în parte pentru acordarea de despăgubiri.

Viața localnicilor din Runcurel este grav afectată de lucrările miniere și m-am implicat pentru ca lucrurile să se schimbe în folosul cetățenilor. În urma mai multor întâlniri la fața locului și ședințe la care au participat reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, ai Primăriei Mătăsari și ai localnicilor, lucrurile au început să se schimbe. De luni, 13 septembrie, vor începe negocierile cu fiecare localnic în parte pentru acordarea de despăgubiri”, a mai spus fostul prefect de Gorj.

Acesta a punctat, cu privire la lucrările făcute la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu, că autoritățile vor trebui să urmărească atent întregul proces.

„O altă lucrarea extrem de importantă este construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Am semnalat în mai multe rânduri ritmul lent de execuție, personalul insuficient și lipsa utilajelor. Situația s-a îmbunătățit, dar ritmul lucrărilor tot nu este la un nivel acceptabil și necesită in continuarea o urmărire atentă și asumarea unor termene de către constructor pe faze de lucrări”, a menționat fostul prefect al județului Gorj.

O altă preocupare a fostului prefect a fost situația din Rânca, cea mai importanta zonă turistică din județul Gorj.

Circulația pe Transalpina s-a deschis cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, astfel încât turiștii au avut posibilitatea să viziteze frumusețile județului Gorj, iar proprietarii de spatii de cazare și restaurante au început mai devreme activitatea. De asemenea, pe Transalpina, pe tronsonul care străbate zona Rânca s-a așternut un nou covor asfaltic, după iarna grea”, a completat Morega.

Morega nu va renunța la politică, menționând că va candida pentru Senatul României.