Acțiune de ecologizare inițiată de USR Dolj: s-au strâns 235 de saci cu gunoaie

Acțiune ECO Jiu USR Dolj - Un mediu sănătos pentru o viață sănătoasă

220326 ecologizare gunoaie usr 02

Membrii USR Dolj, ajutați de membri ai ANCBP Dolj (Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării), membri ai AJVPS Dolj (Asociaţia judeţeană de vânătoare şi pescuit sportiv Dolj) și asociații ale pescarilor amatori, au desfășurat sâmbătă, 26 martie, o acțiune de ecologizare a malurilor Jiului, în mai multe zone din județul Dolj. Au fost acoperiți aproximativ 80 de km pe tronsoanele Braloștița-Ișalnița, Țuglui-Vârâți, Malu Mare-Teasc și Zăval-Gângiova.

220326 ecologizare gunoaie usr 01

Acțiunea a avut ca scop colectarea deșeurilor de pe malurile Jiului, dar și sensibilizarea atât a locuitorilor din zonele riverane Jiului, cât și a autorităților locale și județene abilitate. "Mulțumim celor 61 de participanți, dar și primăriilor Gângiova, Teasc, Țuglui, Braloștița, Coțofenii din Dos, Breasta care au sprijinit acțiunea", au transmit reprezentanții USR Dolj. 

220326 ecologizare gunoaie usr 04

Inițiatorul proiectului a fost Lucian Sârbu, membru în Biroul Județean USR Dolj, care a declarat: ”Jiul este coloana vertebrală a Doljului și depinde doar de noi să o păstrăm sănătoasă și atractivă pentru activități în natură”.