Caravana Educației a ajuns la Calafat

Caravana Educației a ajuns la Calafat

Tineretul Social Democrat a lansat azi, luni, în municipiul Calafat, Caravana Educatiei, un proiect național  care se va desfășura sub forma unei caravane prin care copiii din mediu rural si urban mic, aflați în pragul primului examen serios-evaluarea națională-, vor fi ajutați.

educatie calafat

Într-o primă fază, 22 de elevi, din Calafat, Desa și Ciupercenii Noi vor beneficia de acest proiect.

”Mă bucur foarte mult că acest proiect a fost inaugurat în județul nostru, în Calafat, și îmi doresc să beneficieze de el cât mai mulți elevi în cele două luni de zile cât au la dispoziție. Caravana Educatiei va urmări implementarea unui program gratuit de “meditații” care să cuprindă un set de 10 lecții la materiile limba română și matematică. Le mulțumesc mult colegilor de la TSD că au ales ca prim județ Doljul pentru lansarea acestui proiect. Le multumesc tuturor colegilor mei pentru implicarea și ajutorul acordat”, a declarat deputatul Alexandra Presură, președinte TSD Dolj.

Este un proiect pe care ne dorim să îl preluăm și în anii viitori, să fim alături de elevii care nu au posibilități să aprofundeze materia pentru evaluarea națională. Avem o preocupare permanentă pentru educația copiilor, inclusiv la nivel instituțional, Consiliul Județean Dolj investind anual în instituțiile școlare subordonate și premiind performanța. Le mulțumim colegilor de la tineret și domnilor președinți de organizații locale care au venit în sprijinul acestei inițiative”, a declarat Cosmin Durle, administratorul public al județului Dolj.

Și președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, secretar PSD Dolj, apreciază acest proiect.

De altfel, unul dintre proiectele importante inițiate de Tinerii Social-Democrați din România a debutat în județul Dolj. Este vorba de Caravana Educației, o campanie națională care se adresează elevilor din rural și orașele mici, ce nu au posibilitatea de a se pregăti suplimentar pentru evaluarea națională. Caravana a ajuns luni în Calafat și a oferit, prin profesorii implicați în proiect, o lecție gratuită pentru 25 de elevi de clasa a VIII-a din Calafat, Desa și Ciupercenii Noi”, a spus Cosmin Vasile.