Ciolacu,la prima ședință de Guvern ca premier: Așteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la prima ședință de guvern programul de guvernare are „o viziune pentru națiune, un plan cu obiective ce trebuie rezolvate rapid”, iar guvernul pe care îl conduce „este al României, nu al PSD, nu al PNL”.

230615 ciolacu juramant FB

„Sunt conștient că așteptările tuturor de la Guvernul României sunt mari. Sunt aici cu colegii mei să garantez că la Guvernul României vor urma niște luni grele de muncă, efort tensiune, dar și soluții în fața unor provocări complicate. La asta ne obligă Programul de guvernare asumat în fața Parlamentului și în fața românilor. Avem însă un plan bine articulat, o viziune pentru națiune, un plan cu obiective ce trebuie rezolvate rapid. De aceea este esențial să muncim în echipă”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a ținut să precizeze că el conduce „Guvernul României, nu al PSD, nu al PNL”.

„Suntem colegi (social-democrați și liberali - n.r.), nu avem altă șansă decât să ne ajutăm unii pe alții, pentru că vom împărți atât reușitele cât, mai ales, eventualele eșecuri. Urgența maximă este schema de reducere a adausurilor comerciale la produse comerciale de bază (...) efectul aplicării este scăderea prețurilor la câteva alimente vitale în fiercare gospodărie (...) trebuie să convenim un efort comun, astfel încât românii să simtă un ajutor semnificativ pentru bugetul familiei”, a mai spus premierul.

Acesta a mai spus că este important să ducem inflația la o singură cifră cât se poate de repede, „dar și să avem în magazine mai multă mâncare produsă în România”.

Prmierul a mai afirmat că vrea să fie pregătită lansarea rapidă a unor proiecte „esențiale pentru România”, precum sprijinirea procesării de alimente, susținerea industriei materialelor de construcții și introducerea energiei verzi în fermele agricole.

(sursa: Mediafax)