Proiectul de modernizare a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat proiectul de modernizare a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului.

Alexe

Costel Alexe: ”Suntem prima autoritate de mediu din Europa care va avea o reţea de senzori pentru măsurarea calităţii aerului. Întreaga investiţie, pe care o face Ministerul în această modernizare a reţelei, este de 3,17 milioane euro, din care 2,17 milioane euro sunt bani de la Adminstraţia Fondului pentru Mediu şi un milion de euro sunt bani ce vin din fonduri europene, prin POIM.

Vom avea 30 de staţii care măsoară PM 2 şi PM 5. Vom mai avea alte 30 de staţii care vor fi prelevatoare. Acestea sunt echipamentele care măsoară toţi poluanţii de mediu, constant.

65% din staţii vor fi amplasate în Bucureşti. Şi e normal să fie aşa, pentru că avem o condamnare la Curtea Europeană de Justiţie, avem procedură de infringement şi avem cele mai multe sesizări din partea bucureştenilor, când vorbim despre calitatea aerului.

În prezent, avem opt staţii în Bucureşti, care măsoară 24 de ore, din 24, calitatea aerului. Vom extinde reţeaua din Capitală, de la opt, cu încă 27 de staţii noi. Dintre acestea, 12 vor fi staţii de trafic şi vor măsura valorile din aer în Piaţa Victoriei, Pasajul Iuliu Maniu, Piaţa Romană, Barbu Văcărescu, Colentina, 13 septembrie etc. Alte staţii vor fi în Giuleşti, Pipera şi locaţia de la Monitorul Oficial. Restul de trei staţii noi vor monitoriza aerul, în mod continuu, în Bragadiru, Chiajna şi Pajura.”

 

X

Right Click

No right click