La Cârcea, alegătorii sunt supravegheaţi ilegal în cabinele de vot

La Cârcea, alegătorii sunt supravegheaţi ilegal în cabinele de vot

În comuna Cârcea, la secţia de votare nr. 292, sunt montate camere de luat vederi chiar deasupra cabinelor de votare, pentru supravegherea ilegală a alegătorilor în momentul exercitării dreptului de vot.

Intampinare

Camerele de luat vederi au fost montate illegal, cu ştiinţa primarului PSD de la Cârcea şi a preşedintelui secţiei de votare.

În urmă cu câteva zile, PSD a lansat zvonul, în comuna Cârcea, că au montat camere de luat vederi şi vor supraveghea procesul de votare, cu scopul de a-i intimida pe alegătorii care au o altă opţiune de vot.  

camere

Reprezentantul PNL în biroul secţiei de votare nr. 292 din Cârcea a depus o întâmpinare prin care a solicitat dezafectarea tuturor echipamentelor electronice care se află deasupra cabinelor de vot, respectiv a camerelor de luat vederi, însă nu s-a dispus îndepărtarea acestora, ci doar acoperirea lor cu bandă albă de hârtie.

PNL Dolj solicită IPJ Dolj să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal împotriva primarului din Cârcea şi a preşedintelui secţiei de votare pentru violarea secretului votului. Totodată, PNL Dolj solicită îndepărtarea tuturor echipamentelor electronice din secţie, până la începerea procesului de votare, adică până la data de 27.09.2020, ora 7.00.