USR-PLUS și PNL se înțeleg, în sfârșit, la Craiova, și fac majoritate în CLM

USR-PLUS și PNL se înțeleg, în sfârșit, la Craiova, și fac majoritate în CLM

USR-PLUS și PNL au bătut palma și merg împreună în Consiliul Local Craiova, unde spun că în sfârșit va fi democrație și echilibru. Anunțul a fost făcut, marți, în cadrul unei conferințe de presă. 

USR PLUS Dolj

Mulțumiți parțial de rezultatul alegerilor, președinții USR Dolj și PLUS Dolj au afirmat că trebuie să învețe ceva din alegerile de duminică și că au ocazia să se implice, de acum, cu adevărat, în administrația locală și în dezvoltarea orașului. 

Prezenți în fața presei alături de cei cinci viitori consilieri locali, președinții USR și PLUS de la Dolj au anunțat că au ajuns la o înțelegere cu PNL Dolj și că vor face alianță în cadrul Consiliului Local Municipal Craiova.

În urma rezultatelor obținute, electoratul ne-a transmis un mesaj extrem de puternic, din care trebuie să învățăm cu adevărat. Ar trebui să ne uităm la forma în care se poate construi o majoritate în Consiliul Local. Este o singură variantă, aceea de a merge împreună cu PNL și am avut deja primele contacte, urmând să formăm o alianță împreună cu PNL. Alianța USR-PLUS își propune să dea unul dintre viceprimari, propunerea noastră fiind Cezar Drăgoescu”, a declarat Gabriel Păunică, președinte PLUS Dolj.

Adrian Prisnel, președintele USR Dolj, le-a declarat jurnaliștilor că majoritatea obținută alături de PNL ”este o victorie”.  

”Avem cinci consilieri în Consiliul Local și vom reuși, împreună cu cei de la PNL, să avem majoritatea. (...) Eu, personal, sunt mulțumit de rezultate. Vrem să facem administrație, e cel mai important. Chiar dacă e o victorie doar parțială, eu cred în parcursul USR în Craiova. Nefiind în consiliul local era mai greu să convingi oamenii, dar acum avem patru ani la dispoziție să construim”, a afirmat și Lucian Săuleanu, care a candidat din partea alianeți pentru fotoliul de primar al Craiovei.

În cadrul conferinței de presă a fost dezvăluită și propunerea pentru postul de viceprimar. Este vorba de unul dintre cei cinci consilieri care au prins lista de consilieri locali, Cezar Drăgoescu: ”Vom readuce normalitatea în cadrul primăriei și vom lucra în slujba și în interesul cetățenilor. După 30 de ani de la Revoluție, în sfârșit o să apară o nouă clasă politică în Craiova, formată din oameni tineri, capabili, onești, oameni formați în mediul privat, care vin să-și aducă expertiza la stat, oameni care se pun în slujba acestui oraș. Principalul nostru obiectiv e să ne ducem proiectele în Consiliu Local spre implementare”, a spus Drăgoescu.