Violeta Alexandru: „Sunt un om care dă o șansă oricui, indiferent de simpatiile politice”

Printr-o declaraţie dată publicităţii, Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale, a spus că pretinde performanţă de la toţi angajaţii instituţiilor subordonate şi că oferă o şansă oricui, indiferent de simpatiile sale politice:

violeta

”Sunt un om care dă o șansă oricui, indiferent de simpatiile politice. Vreau performanță la Ministerul Muncii. Nu mă interesează să fiu simpatizată de angajați. Nu am prietenii. Vreau performanță.

Dacă jumătate dintre casele județene de pensii din țară reușesc să se organizeze (cu personal, poate, insuficient; mulți dintre acești colegi care au performat nici nu și-au pus problema să îmi prezinte greutățile, și-au văzut de treabă) și NU au restanțe în soluționarea dosarelor de pensii; înseamnă că se poate.

Din respect pentru efortul acestor directori/colegi din casele performante, care au muncit și, mai ales, pentru că nu mă interesează funcția, cât mă interesează respectul pentru pensionari, voi lua decizii, la finalul acestei săptămâni, cu privire la directorii caselor, care, în pofida insistențelor mele, au, în continuare, restanțe. Totuși, au trecut opt luni de când am cerut să se rezolve lucrurile. În această perioadă, am cerut inclusiv să fie detașati angajați de la CNPP, să meargă directorii din aparatul central, ca să ajute.

Dacă îi întrebi pe acești oameni de ce, găsesc zeci de explicații. Am depășit perioada acestor explicații. I-am sprijinit și încurajat să își rezolve parte din problemele cu care se confruntau tocmai pentru a aduce la zi dosarele de pensii. Astăzi, în ciuda acestor eforturi, nu se văd rezultatele.

Acum tragem linie.                                                                                         

Am cerut Președintelui CNPP ca, în cel mai scurt timp, să opereze schimbări la nivelul conducerii caselor de pensii neperformante. Spun clar care sunt acestea: Alba (aici e un istoric urât, dar, totuși, nu o să las pensionarii să aștepte 5 ani ca să se recupereze miile de restanțe moștenite de la fosta conducere); Sector 1; Bihor (casă de pensii unde lucrează fostul Președinte CNPP, propus de mine și schimbat când am văzut că nu vrea să facă performanță); Ilfov (un director care m-a sfidat, pur și simplu, în fața evidențelor); Sector 2; Sector 3; Sector 4; Sector 5; Sector 6; Vâlcea; Neamț; Hunedoara – Petroșani; Giurgiu; Gorj. Toate termenele de înțelegere au expirat, pentru actualii directori. Cine nu poate face performanță, în folosul cetățeanului, este mai bine să se retragă.

Cine vorbește urât cu pensionarii, cine s-a plictisit de slujba la casa de pensii (îmi scriu oamenii despre astfel de situații) să știe că voi lua decizii. Să nu creadă că se pot ascunde în spatele codului administrativ și că sunt protejați. Nu. Îmi asum. Am avut toată înțelegerea. Nu m-am ascuns cu nimic când am vorbit despre ce rezultate aștept.

Performanță!

Empatie față de nevoile pensionarilor!

Respect pentru fiecare leu din salariu, câștigat din banii celor care contribuie sau au contribuit de-a lungul vieții!”