Racordarea clienților casnici la rețele de distribuție a gazelor naturale este gratuită

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat ordinul 179/9 octombrie 2020, prin care racordarea clienților casnici la rețele de distribuție a gazelor naturale este gratuită.

racordaref

 Biroul Executiv al PNL a decis demararea campaniei "PNL aduce gazul românesc în casele românilor", încă din 2018.    

Odată ajuns la guvernare, Partidul Naţional Liberal s-a ţinut de cuvânt, iar Guvernul PNL a lansat apelul de proiecte pentru programul de extindere a reţelelor de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România care nu dispun de aceste utilităţi. Bugetul programului este de peste un miliard de euro, pe o perioadă de patru ani.

Obiectivul este ca, în următorii patru ani, să fie extinse reţelele magistrale, de transport a gazelor naturale, cât mai mult posibil, astfel încât să fie permisă conectarea, la reţelele de gaz natural, a cât mai multor localităţi.

România este printre ţările cu cele mai mari resurse de gaze naturale din Uniunea Europeană, dar are cel mai mic procent, din populaţie, racordat la reţeaua de gaz: doar 36% dintre cetăţeni.

Din 2012, de când PSD a revenit la putere, nici o localitate nu a mai fost, practice, conectată la reţeaua de gaz, nu s-a mai înfiinţat nici o distribuţie, pentru că PSD a interzis autorităţilor locale să se implice în realizarea acestor înfiinţări de distribuţii.