Filiașiul rămâne fără primar. Edilul destituit din funcție de Agenția de Integritate

Primarul orașului Filiași, cel care la alegerile din 27 septembrie a obținut 90% dintre voturile alegătorilor, nu va mai fi edilul urbei. Costeluș Gheorghe era în proces cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care în anul 2016 l-a găsit incompatibil, iar miercuri, 21 octombrie, l-a pierdut. 

costeluss gheorghe

Costeluș Gheorghe a ajuns până la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța dispunând în favoarea ANI.

Respinge cererea intimatului-reclamant de repunere a cauzei pe rol. Respinge excepţia nulităţii recursului. Admite recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentintei nr.216/2017 din 04 aprilie 2017 pronuntate de Curtea de Apel Craiova – Sectia contencios administrativ si fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând: Respinge acţiunea reclamantului Gheorghe Ilie, ca neîntemeiată. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Pronunţată astăzi, 21 octombrie 2020. pentru soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate s-a format dosarul nr.667/54/2016/a1″, este solutia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

În anul 2016, Costeluț Gheorghe a fost găsit incompatibil, pentru că, în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013, a a ocupat simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, Filiași.

Cel mai probabil, la Filiași, se vor reorganiza alegeri locale.