PSD Dolj vrea minimum 2 senatori și 5 deputați. Printre ei, fiul lui Pavel Badea și o avocată din București

Lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat pentru alegerile din 6 decembrie, a fost depusă, ieri, de PSD Dolj. Claudiu Manda consideră că ”este o listă foarte bună”, din care se așteaptă să obţină minim 2 senatori şi 5 deputaţi.

PSD Dolj candidați

Dacă la Senat, PSD Dolj marșează cu Ion Prioteasa și Mihail Genoiu, la Camera Deputaților doi dintre cei cinci cadidați cu șanse de reușită sunt ”achiziții” noi.

”Locul 1 este Alexandra Presură, preşedinta organizaţiei noastre de tineret. Am păstrat-o pentru că suntem mulţumiţi de activitatea ei şi pe zona de tineret şi în Parlament. Acum, este la Bucureşti, pentru că urmează să nască zilele acestea. Locul 2 pe liste este Iulian Badea, un om tânăr, care nu are experienţă politică, dare care se poate forma în primul rând şi poate să reprezinte vocea tinerilor din Craiova. Locul 3 pe liste este ocupat de Laura Vicol, avocat de profesie, o persoană cu notorietate care şi la dezbateri, în Bucureşti, şi aici, şi în Comisia Juridică de la Camera Deputaţilor, poate ajuta, poate sprijini şi în Camera Deputaţilor, poate face echipă cu noi. Locul 4 este ocupat de Eliza Peţa, parlamentar în funcţie, locul 5 este Cosmin Durle, actual administrator public de la municipiul Craiova”, i-a enumerat Manda. 

Noile nume, pretinde șeful social-democraților doljeni, sunt pentru ”împrospătarea” organizației.

”În această zonă eligibilă avem doar doi care au mai fost până acum în Parlament, restul fiind oameni noi pentru Parlamentul României, oameni cu care ne mândrim. Unii dintre ei au o experienţă enormă, sunt şi oameni care au mai puţină experienţă politică, dar credem că e nevie să împrospătăm echipele, e nevoie să aducem oameni noi, e nevoie de noi viziuni şi e nevoie să înţeleagă inclusiv craiovenii şi doljenii că suntem un partid care nu rămâne blocat într-o castă cu aceeaşi oameni, aşa cum am văzut la unele partide, ci dimpotrivă suntem un partid care are deschise uşile şi care a reuşit să aducă şi alte nume care ar putea să ajute şi în campanie electorală, dar mai ales după campanie electorală, în Parlament şi în dezvoltarea PSD Dolj”, susține Manda.

Tocmai această ”împrospătare” a creat disensiuni în rândul pesediștilor, în urmă cu două zile senatorul Radu Preda, ales de pe listele PSD Dolj, alegând să treacă la PMP pentru că odată cu nou veniții a fost plasat pe un umilitor loc 11.