Cine merge și cine aspiră la Parlament, de la Dolj

Dacă în privința locurilor eligibile pentru Parlament lucrurile sunt clare, partidele așteaptă redistribuirea pentru a mai adăuga mandate la portofoliu. 

alegeri parmalmentare 2016 vot sectie votare 49 1024x693

Ion Prioteasa, fost președinte al Consiliului Județean Dolj, și Mihail Genoiu, ex-primarul Craiovei, merg în Senatul României. Alexandra Presură, președinta Tineretului socia-democrat de la Dolj, câștigă al doilea mandat de deputat, iar fiul fostului fotbalist Pavel Badea (contracandidat al Olguței Vasilescu în 2016, din partea PNL) Iulian Badea, ia și el în primire un post în Camera Deputaților. Avocata Laura Vicol, ajunge deputat, fără emoții, în timp ce Eliza Peța, ca și Presură, intră în al doilea mandat consecutiv ca deputat. Cosmin Durle, administratorul public al județului, are ceva șanse la deputățenie. 

Din partea PNL, actualul mnistru al Apărării, Nicolae Ciucă, are locul asigurat la Senat, dar în privința senatorului Mario Oprea lucrurile nu sunt clare. La CD, merg șeful PNL Dolj, Ștefan Stoica, deputatul Nicolae Giugea. Ionuț Stroe, ministrul Tineretului, aspiră și el la un post de deputat.

De la USR-PLUS, Daniel Gheba are șanse să devină deputat, în vreme ce Cosmin Poteraș doar aspiră la un loc în Senat

PMP îl poate trimite, după mari emoții din cauza procentelor la limita pragului electoral, pe senatorul Radu Preda, ”angajat” exact înaintea campaniei în lupta parlamentarelor. 

Supriza, surprizelor, partidul AUR, cu Ringo Dămureanu în frunte, este, deocamdată, pe lista aspiranților.