Șeful CJ Dolj crită dur Guvernul pentru împărțirea ”ticăloasă și inechitabiă” a banilor în localitățile PSD și PNL

Hotărârea aprobată joi de Executiv privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţi administrativ-teritoriale a fost dur criticată, vineri, de Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj.

cosmin vasile si mihai neațu

”Este cea mai nesimţită, ticăloasă, inechitabilă HG" dată în România după 1989, care, la nivelul judeţului, afectează 79 de localităţi”, a declarat Cosmin Vasile în cadrul unei conferințe susținute la sediul de partid.

"Ieri, Guvernul PNL a adoptat o rectificare de buget prin care şi-a bătut joc de o ţară întreagă. În vreme ce ei se certau pe funcţii la vile de protocol şi îşi împărţeau ciolanul, au împărţit mişeleşte ţara în două: în cetăţeni care au ales la locale PSD şi cetăţeni care la alegerile locale au ales PNL. La Dolj situaţia este mai dramatică. (...) Peste tot în ţară prin această HG au fost daţi bani cu precădere doar primăriilor conduse de primari PNL, iar celelalte consiliile locale, comunităţi nu au primit bani ca şi când nevoile sau virusul Covid-19 alege unde intră, ca şi când virusul alege anumite primării sau comunităţi locale. Mai trist este că avem prim-ministru din Dolj, că ave ministru în Guvern din Dolj şi cu toate acestea nu au ţinut cont că judeţul are nevoi în fiecare din cele 111 unităţi administrative. Nu putem spune că nu ştiau care sunt problemele comunităţilor, pentru că i-am văzut în târguri, i-am văzut şi la Bistreţ, şi la Gighera, unde sunt primari PSD, aşa cum i-am văzut şi în localităţi conduse de PNL. Atunci promiteau că vor dezvolta Doljul, dar cu prima ocazie când au avut pixul în mână şi-au bătut joc de 79 de localităţi din Dolj. Vedeţi că nevoi au numai primăriile conduse de PNL. Craiova nu se vede în acest tabel, iar primării ca Oradea, Timişoara sau Bucureşti, săracii de ei, primesc ajutor de încălzire", a mai afirmat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj, Mihai Neaţu, a spus că inechitatea se vede şi la sumele alocate aeroporturilor din România. "Aici putem spune că avem pretenţii suplimentare, pentru că un anumit tovarăş care este prim-ministru şi care azi ar trebui să îşi ia mandatul de parlamentar de Dolj atât a ştiut să arate către Aeroportul din Craiova, care este aeroportul care generează cele mai multe cheltuieli care nu se recuperează pentru a sprijini un parteneriat strategic. Iar tovarăşul respectiv fiind şi ministru pe o anumită zonă ar trebui să ştie ce înseamnă un parteneriat strategic. Din 20.729.000 lei pentru aeroporturi, Craiovei i s-au alocat doar 630.000 lei, iar restul au fost alocate la Cluj Napoca - 8.537.000 lei, la Iaşi - 5.407.000 lei, la Sibiu - 3.385.000 lei şi la Bacău - 2.770.000 lei", a afirmat Mihai Neaţu.