Reabilitarea Teatrului Național „Marin Sorescu” este una dintre investiţiile importante ale noului guvern

Deputatul PNL Nicolae Giugea a apreciat că... „reabilitarea Teatrului Național „Marin Sorescu”, din Craiova, este una dintre investițiile importante pe care actualul guvern şi le-a asumat”.

GCraiova

Nicolae Giugea: „Reabilitarea Teatrului Național „Marin Sorescu”, din Craiova, este una dintre investițiile importante pe care actualul guvern și le-a asumat. Proiectul a fost demarat de către cabinetul Orban, care a identificat resursele financiare, respectiv Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.  

Finanțarea este în valoare de 18,3 milioane euro și cuprinde cele mai ample lucrări, de la inaugurarea teatrului. Vor fi  efectuate lucrări de consolidare și reabilitare termică, va fi modernizată scenotehnica, spațiul tehnic de la subsolul S2 va deveni centru expozițional etc.

Tot acest proiect a fost preluat de Guvernul Câțu, care l-a introdus în programul de guvernare, ca o dovadă a seriozității angajamentului. 

TNSorescu

Același lucru s-a întâmplat și cu Colegiul Național „Carol I”, a cărui reabilitare a putut fi demarată după ce obiectivul a fost inclus în programul de guvernare al cabinetului Orban.

În momentul de față, licitația pentru Colegiul Național „Carol I” a fost încheiată. Urmează semnarea contractului, iar apoi lucrările pot începe.  

Aceste investiții arată că PNL este consecvent în a promova investițiile pentru salvarea patrimoniului Craiovei”.