„Aș vrea să cred că generația "lecțiilor online" nu este o generație de sacrificiu”

Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Dumitru Voiculescu, s-a pronunţat în legătură cu şcoala on-line, pe care o urmează elevii, pe timp de pandemie.

LDV

Aprecierile sale sunt optimiste, fiind de părere că noile generaţii de elevi se adaptează uşor la schimbări şi vor trece cu bine peste această perioadă de restricţii şcolare.  

Liviu Dumitru Voiculescu: „Aș vrea să cred că generația "lecțiilor online" nu este o generație de sacrificiu. Și că avem copii suficient de inteligenți încât să nu resimtă pierderi educaționale din cauza schimbărilor impuse de măsurile anticovid. E adevărat: nu am fost pregătiți pentru tăvălugul de schimbări și restricții, pentru că nimic nu a anunțat teribila perioadă prin care am trecut și încă mai trecem, cu toții. Însă, iată, cu eforturi cumulate și susținute, se întrevede șansa ca școlile să-și redeschidă foarte curând porțile, iar copiii noștri să revină la normalul activităților educaționale.

Însă, trebuie subliniat că totul depinde de evoluţia pandemiei şi de modul cum se va derula campania de vaccinare în rândul profesorilor. Pentru că nimic nu va determina autoritățile să expună, în vreun fel, sănătatea și siguranța copiilor noștri și nici a celor care predau actul educațional.

Copiii trebuie să se întoarcă în bănci, să se bucure de întâlnirea cu dascălii şi colegii lor, dar totul să aibă loc în condiţii de siguranţă. Și este important și necesar să înțelegem cu toții acest lucru, fie că suntem guvernanți, profesori sau părinți!”.