Consilierii USR nu sunt de acord cu Tănăsescu la RAT

Într-un comunicat de presă, USR Craiova contestă desemnarea lui Marcel Tănăsescu pentru funcția de adiministrator al RAT Craiova.

autobuz rat 191123

USR susține că antecedentele lui Tănăsescu în fruntea RAT nu îl recomandă pe acesta pentru încă un mandat și insistă pentru organizarea unui concurs public.

"În ședința de Consiliu Local care va avea loc mâine se va vota desemnarea dlui. Tănăsescu Marcel în funcţia de administrator al R.A.T. SRL pentru 4 ani.

În ședința din data de 15 Decembrie a anului trecut, mandatul dlui. Tănăsescu a fost prelungit de urgență. Urgenţa introducerii pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local a fost justificată prin obligativitatea asigurării continuităţii managementului R.A.T. SRL.

Din acel moment până în prezent Administrația Craiovei a avut timp pentru a demara un proces transparent și meritocratic pentru desemnarea unui nou administrator prin concurs.
Acest lucru nu s-a întâmplat, justificarea fiind faptul că RAT Craiova este un SRL și din această cauză nu s-ar afla sub incidența OUG nr. 109/2011 privind guvernanta corporativa a întreprinderilor publice.

Din acest motiv consilierii Alianței USR PLUS vor vota împotriva desemnării dlui. Tănăsescu și vor propune amânarea desemnării unui nou administrator la R.A.T până când nu se va organiza un concurs public, anunțat în presă și până nu va fi clar cine face selecția și pe baza căror criterii, așa cum este prevăzut în lege.

În plus, ne dorim ca obiectivele pe care le va avea noul administratogr să fie atât cantitative, cât și calitative, astfel încât să avem premisele unei administrări eficiente, în interesul cetățeanului.

BIROUL local USR Craiova"