Mecanismul de Redresare și Reziliență a fost adoptat azi!

Mecanismul de Redresare și Reziliență (MRR) a fost adoptat astăzi de către Parlamentul European.

plus

MRR este un instrument financiar istoric care va ajuta statele membre să își relanseze economiile pentru ieșirea din criză.

România va beneficia, în următorii șase ani, de peste 30 de miliarde de euro pentru a finanța reforme structurale, după ce deputații europeni au dat votul final pentru acest mecanism, care pune la dispoziția statelor membre peste 670 de miliarde de euro pentru ieșirea din criza economică generată de pandemia de COVID-19 (detalii: ).

Europarlamentarii USR PLUS au contribuit la negocierea acestor fonduri, pentru a acoperi cât mai bine nevoile României.

Banii vor fi disponibili pentru zona publică și pentru mediul privat, iar mecanismul lor de utilizare va fi simplificat în raport cu cel al fondurilor clasice europene.

Co-raportor al Parlamentului European pe MRR, Dragoș Pîslaru a declarat că... „2020 va rămâne o amintire tristă, despre pierderi, despre incertitudine, despre frică și nesiguranță, dar Mecanismul de Redresare și Reziliență este un simbol. Reprezintă viziunea și ambiția europeană. Acest instrument se referă și la unitatea statelor membre, unitate care apare atunci când ne lăsăm valorile să ne ghideze. Când democrația domnește, și transparența este regulă.