Sport pentru toate categoriile de vârstă, proiecte lansate de DJS Dolj

Sport pentru toate categoriile de vârstă, proiecte lansate de DJS Dolj

Direcţia Judeţeană de Sport Dolj organizează, în perioada aprilie – octombrie 2022, o serie de proiecte care își propun să susţină participarea unui număr cât mai mare de persoane la activităţi sportive, fie că vorbim despre copii, fie despre vârstnici. 

alina ionescu

Potrivit reprezentanților instituției, un prim proiect este „Falsh Mob” și este dedicat Zilei Internaţionale a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace. Evenimentul va fi organizat în data de 6 aprilie, începând cu ora 11.00, la Stadionul de Atletism.

Sute de copii, de la cluburile sportive din Bănie, sunt invitaţi să se alăture iniţiativei noastre de a marca această sărbătoare”, este mesajul Alinei Ionescu, diresctor al DJS Dolj.

De asemenea, „Unde duc copilul la sport” este o aplicaţie integrată în site-ul Direcţiei Judeţene de Sport Dolj, sportdolj.ro, care se adresează părinţilor care doresc să îndrume copilul către practicarea unui sport.

Aceasta este grupată pe categorii legate de vârsta copilului şi sportul vizat, fiind structurată în funcţie de locaţia fiecărui club sportiv. În acest fel, doritorii vor avea acces rapid la baza de date a fiecărei ramuri sportive. Menţionăm că aplicaţia este în continuă dezvoltare, fiind deschisă tuturor structurilor sportive care organizează cursuri de iniţiere în diferite ramuri sportive”, mai spune reprezentanta Direcției.

Un al treilea proieste este „Sport în familie”.

Este proiectul va demara în data de 9 aprilie 2022, urmând să fie finalizat în septembrie 2022 şi se adresează copiilor între 3 ani şi 10 ani, însoţiţi de părinţi şi bunici. Consilierii sportivi au gândit trasee aplicative dar şi o serie de activităţi sportive menite să îi încurajeze pe participanţi să practice sport constant. Activităţile se vor desfăşura în Parcul Nicolae Romanescu, în zona Foişor, în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 11.00”, a completat Ionescu.

Reprezentanții DJST Dolj s-au gândit și la seniori, propunându-le un set de activități pe care le pot desfășura în Parcul Romanescu și în Grădina Botanică.

Senior Sport este proiectul care include o desfășurare periodică (de două pe săptămână) a unor activități fizice concepute în mod specific pentru persoanele în vârstă, precum mersul activ, exerciţii de gimnastică, exerciţii de echilibru, antrenamentul de forță musculară, stretching sau alte tipuri de activități de pregătire fizică în vederea îmbunătățirii funcției cardiovasculare, a forței musculare, incluziunea socială. Acesta se va desfăşura, în perioada aprilie – octombrie 2022, în Parcul Nicolae Romanescu – marţi, ora 9.00 şi Grădina Botanică – joi, ora 9.00”, a precizat directorul DJS Dolj.

Cel de-al cincilea proiect, „Voluntar pentru sport”, este dedicat persoanelor din judeţul Dolj care doresc să participe, în calitate de voluntari, la organizarea acţiunilor sportive desfăşurate de către Direcţia Judeţeană de Sport Dolj.

Fiecare aplicant va beneficia de încheierea unui contract de voluntariat, urmând a fi implicat în activităţile sportive.