Ovidiu Dănănae a început cursurile de antrenor pentru obținerea Licenței A!

Ovidiu Dănănae dorește să devină antrenor!

dananae curs 3

Fostul internațional și căpitan al Științei, Ovidiu Dănănae, 36 de ani, dorește să devină antrenor cu licență PRO, dar pînă atunci acesta urmează pas cu pas pentru realizarea acestui obiectiv.

În acest moment, fostul căpitan al Științei, Ovidiu Dănănae, 36 de ani, cel care i-a fost antrenor secund lui Eugen Trică în mandatele acestuia de la FC Universitatea Craiova din Liga 2 și Liga 1 a început cursurile pentru obținerea licenței A. În perioada 7-9 februarie, 25 de cursanți au trecut prin primul modul din cadrul cursului de obținere a licenței UEFA A, organizat de Școala Federală de Antrenori (SFA). Prima zi a debutat cu sesiunea despre „Filosofia fotbalului”, susținută de Aurel Țicleanu, vicepreședintele Comisiei Tehnice FRF, și a continuat cu noțiuni teoretice despre „Analiza de joc”, conținut livrat de Gabriel Glăvan, analist video al Naționalei U21.

Cea de-a doua zi a fost dedicată integral analizei video, respectiv părții practice în cadrul căreia cursanții, împărțiți pe grupe, au analizat un meci de fotbal din mai multe puncte de vedere, iar apoi au învățat să utilizeze instrumentele de editare video necesare realizării unei analize video.

Ne dorim să le livrăm cursanților noștri conținut relevant în concordanță cu nevoile lor din activitatea de antrenori la juniorii U18-U19, Liga 3, Liga 2, chiar și Liga 1. Colaborăm cu cei mai buni profesioniști, lectori care pot livra atât partea teoretică, cât și partea practică, atât de necesară cursanților. Am format un grup omogen de antrenori cu niveluri diferite de experiență, foști jucători de fotbal, antrenori care profesează în România, dar și în Germania. Considerăm că este un proces de învățare care a debutat corespunzător și suntem siguri că o să continue să se adapteze la standardele impuse prin Convenția UEFA a Antrenorilor din 2020”, a spus Lucian Burchel, directorul SFA.

Modulul 2 se va desfășura în perioada 7-9 martie. Până atunci, cursanții vor avea ocazia să-și însușească noțiunile teoretice deja predate prin diverse teme de lucru pe care trebuie să le realizeze individual și în echipă.Educația antrenorilor din România este un pilon strategic important, iar Federația Română de Fotbal se implică astăzi activ în formarea unui număr cât mai mare de participanți în fenomenul fotbalistic. se arată într-un comunicat pe site-ul FRF.