EXCLUSIV. Marcel Pușcaș îi răspunde lui Cornel Dinu: „Andrea Compagno e un jucător foarte important pentru noi!"

Andrea Compagno a fost atacat de Cornel Dinu.

compagno gol dinamo

Cornel Dinu, fost selecționer al României, intrat în istorie datorită umilinței generației lui Gică Hagi, cea care a jucat și la Kosice, 5-2 cu fosta reprezentativă a Cehosolvaciei, rezultat care era la un pas să coste calificarea tricolorilor la CM din SUA 1994, lucrurile fiind ulterior îndreptate de către Anghel Iordănescu, a oferit un interviu pentru Fanatik în care a vorbit de victoria oltenilor în Ștefan cel Mare și s-a referit și la omul care a marcat golul de trei puncte al alb-albaștrilor, Andrea Compagno.

Per total, și de o parte, și de cealaltă, și din cauza ritmului lent și al felului larg, dezlânat în care au jucat cele două echipe, am avut impresia că asist la tablouri statice de proveniență renascentistă, privindu-l pe Compagno, adus cu mari sacrificii din San Marino, probabil dintr-un restaurant că, vine de la Tre Fiori, dar și flamandă, porterete ale jucătorilor, nu faze de fotbal. Foarte puține momente au fost când s-au reușit câteva pase legate, consecutive în fața celor două careuri. La jocul modest au contribuit și faptul că majoritatea preluărilor, urmate de pase, au fost în lateral sau înapoi”, a spus Cornel Dinu,

compagno

Marcel Pușcaș, directorul executiv al Științei i-a răspuns pentru Ediție.ro lui Cornel Dinu și i-a amintit acestuia că Andrea Compagno a fost golgheterul alb-albaștrilor din play-off-ul Ligii 2, dar este acum și golgheterul Științei din Liga 1, reușind până în acest moment să marcheze 9 goluri, „Țoți îl știm pe Cornel Dinu, dar ceea ce pot să vă spun de Andrea Compagno este că el nu a fost adus din niciun restaurant, iar acest jucător a crescut mult în valoare de când a ajuns la Craiova. Am fost mulțumiți de el în Liga 2, dar sutem la fel de mulțumiți de el și acum în Liga 1.

200722 FCU Resita 11 compagno

Probabil Cornel Dinu nu știe despre problemele medicale de sănătate pe care Compagno le-a avut în vara anului trecut, operația suferită la genunchi, iar cu Adi Mutu el a jucat foarte puțin deoarece nu era refăcut sută la sută. Însă, după ce și-a intrat în ritm, iar apoi a fost apt sută din punct de vedere fizic, Compagno ne-a ajutat pe noi foarte mult și a început să marcheze. La cât a jucat până acum, reușind să înscrie deja 9 goluri, noi suntem mulțumiți de Compagno. Este foarte clar că el este un jucător de Liga 1 din România, iar dacă era de naționalitate română, atunci el putea să fie un subiect și pentru echipa națională. Încă nu avem la lot un jucător de gabaritul său și cu calitățile sale. Dar, dacă Adi Petre de la Farul se gândește la o convocare, atunci și Andrea dacă era român, și el se putea gândi la același lucru. Au fost aduși în România jucători și din alte campionate mult mai modeste, dar echipele respective și-au făcut treaba cu ei. Repet: Andrea Compagno nu este un jucător venit de prin restaurante, iar el a crescut în fotbalul italian", a spus Pușcaș.