Popa și Kovacic, oamenii de trei puncte ai Științei! FC Universitatea Craiova - UTA, 1-0

Robert Popa a avut din nou o evoluție remarcabilă în poarta Științei!

220501 fcu uta bucurie gol

Suporterii Științei adevărate au venit cu mic cu mare la meciul pe care FC Universitatea Craiova trebuia să îl câștige pentru a își asigura matematic evitarea barajului și, implicit, salvarea de la retrogradare cu două etape înaintea finalului de play-out. Meciul nu a fost deloc unul ușor, cu toate că FCU putea să deschidă scorul încă din primele secunde ale partidei, după o greșeală în defensiva oaspeților, dar Compagno a fost blocat în extremis de portarul Iacob, cel care s-a și accidentat la faza respectivă și a fost înlocuit ulterior cu Dragoș Balauru.

Știința își continuă începutul bun de partidă, iar în minutul 14 Asamoah este și el la un pas de deschiderea scorului, dar șutul său este blocat miraculos de Balauru. UTA echilibrează jocul după primele 20 de minute ale partidei, iar în minutul 22 internaționalul din poarta Științei își începe prestația de vis din acest meci. Ubbink îi pasează excelent lui Otele, care scapă singur cu portarul, dar Popică al Științei intervine perfect și respinge mingea.

220501 fcu uta popa

Zece minute mai târziu, același Robert Popa, sub privirile selecționerului U21, Florin Bratu, îi demonstrează acestuia că se apropie ziua în care trebuie să facă pasul de la U19 la U21. Același Otele, cel mai periculos om al oaspeților din acest meci, scapă singur cu portarul, lateral stânga, dar Popa intervine din nou excelent și respinge mingea. 

Iar prestația remarcabilă a lui Popa continuă și în finalul primului mitan. Ubbink șutează din voleu, dar portarul alb-albaștrilor respinge mingea în bară, apoi parează din nou șutul mijlocașului olandez. Astfel că, la cabine se intră cu 0-0, dar cu speranța că Robert Popa nu are cum să fie învins în acest meci după ce a demonstrat că este într-o formă de zile mari.

După pauză, Nicolo Napoli face două modificări și îi schimbă pe mijlocașii centrali, Asamoah, probleme medicale, și pe Achim. În locul acestora au intrat Albu și Marquet, iar mijlocașul belgian a avut o prestație bună, fiind jucătorul care a ținut bine de minge, dar a și încercat să creeze combinații utile în atac.

Repriza a doua a început cu reluarea din voleu a lui Compagno, dar Balauru a fost la post. În minutul 49, Știința reușește să deschidă scorul după o centrare perfectă a lui Baeten din lovitură liberă. Kovacic s-a desprins dintre fundașii arădeni și a înscris spectaculos în poarta lui Balauru. Faza respectivă a venit în urma unui contact între atacantul Științei și portarul oaspeților.

220501 fcu uta kovacic

În minutul 86, Robert Popa mai are încă o intervenție salutară în fața aceluiași Otele, iar meciul se termină cu victoria alb-albaștrilor și cu salvarea matematică a oltenilor de la retrogradare.

Pe Ștința o mai așteaptă ultimele două partide din acest campionat. Lunea viitoare FCU merge în Giulești, iar în ultima etapă din play-out Sepsi va veni în Bănie.

U CRAIOVA: Popa - Negru, Kovacic, Paramatti - Huyghebaert - Asamoah, Achim - Baeten, Bauza, Van Durmen - Compagno
REZERVE: Mogoşanu - Buşu, Pop, Albu, Marquet, Ondaan, Sidibe, Bălan, Alb
ANTRENOR: Nicolo Napoli

UTA ARAD:  Fl. Iacob - Vukcevic, Benga, Medimorec, Șliakov - Vorobjovas, Batha, Ubbink - Miculescu, Laukzemis, Otele
REZERVE: Balauru - Patlagică, Dima, Isac, Baravykas, Dangubic, Hrezdac, F. Matei
ANTRENOR: Ionuț Badea