Irimescu, sfat pentru jucătorii Științei: „Nu jucați cu teamă în primele etape. Veți avea suporterii alături de voi!"

Mircea Irimescu a vorbit pentru Ediție.ro despre startul alb-albaștrilor din Superliga.

COMPAGNO UTA

Fostul mare mijlocaș al Universității Craiova, Mircea Irimescu, 63 de ani, este sigur că Marius Croitoru a făcut o pregătire foarte bună în Austria și le transmite jucătorilor Științei să nu se sperie de meciurile din primele patru etape, atunci când FC Universitatea va da piept cu Farul, CFR Cluj, FCSB și CSU.

Nu trebuie ca nimeni în vestiar să se lamenteze de programul din startul campionatului. Să nu aud pe vreunul de la noi că îi este frică. Ce este aia frică? Aici este Știința! Băieții nu vor întâlni balauri cu șapte capete, ci vor da piept tot cu jucători de fotbal ca și ei. Până la urmă începutul nu o să fie ușor pentru nimeni, motoarele se turează mai greu, însă important este ca la ora meciului fiecare jucător să fie concentrat sută la sută pentru importanța acestui start de sezon. Fotbaliștii lui Marius Croitoru nu trebuie să uite sub nicio formă că vor avea galeria și suporterii în spatele lor. Ați văzut și voi ce meciuri frumoase au făcut băieții cu galeria în spate, nu? Mă refer în primul rând la meciurile din deplasare. Cu FCSB în București, în Ștefan cel Mare, dar și în Giulești au fost adevărate spectacole oferite de Peluza Sud. Iar eu cred că Peluza Sud 97 abia așteaptă să treacă din nou la treabă.

mitu irimescu

Anul ăsta eu aștept și mai multe de la Popa, Bauza, Asamoah ăla micu și Compagno. A trecut un campionat de Liga 1 peste ei, iar acum cei patru știu și au simțit pe propria piele cum este să joci în fața Peluzei Sud. Cu ce este Farul mai presus față de noi? Gică Hagi a pierdut și el foarte mulți jucători, iar echipa lui e din nou schimbată. Consider că noi avem totuși lotul mult mai omogen, iar eu sper că Enache și Chițu vor aduce un plus echipei, iar de această dată băieții se vor întoarce cu un rezultat bun de la Ovidiu. Am vorbit doar de Chițu și Enache din rândul achizițiilor, deoarece pe ei îi știu mai bine de pe la noi din campionat. Nu îi știu pe Duarte și pe Bahassa. Sper că Adrian Mititelu o să vină acasă și o să vedeți că el știe să își mobilizeze jucătorii în meciurile astea tari. Una este să ai patronul lîngă tine fizic și alta este să nu îl ai pe Adrian cu tine. El are un stil așa mai aparte de mobilizare și știe ce trebuie făcut. Sunt convins că băieții s-au pregătit bine în Austria, iar Farul, FCSB, CFR Cluj și CSU nu vor avea deloc meciuri ușoare cu noi", a încheiat Mircea Irimescu.