EXCLUSIV. "Bauza este un jucător de la 1 milion de euro în sus. L-am descoperit într-un cantonament în Cipru!"

EXCLUSIV. "Bauza este un jucător de la 1 milion de euro în sus. L-am descoperit într-un cantonament în Cipru!"

Valentin Suciu este omul care l-a adus pe Pepe Bauza în România.

211113 fcu csa steaua 03 bauza

Juan Bauza a fost omul meciului cu CFR Cluj, 3-1, dar deși nu a marcat „decarul" alb-albaștrilor din Bănie a făcut show pe teren împotriva campionilor. Ascensiunea în care se află argentinianul în acest moment nu l-a surprins deloc pe antrenorul care l-a adus în România, Valentin Suciu. Acesta l-a transferat de la Górnik Zabrze din Polonia la Csíkszereda.

Contactat de către Ediție.ro, Valentin Suciu ne-a vorbit despre Bauza și a spus încă din startul discuției că dacă căpitanul Științei nu avea la mijlocul anului trecut probleme medicale, acum era și mai încântător pe gazon.

"Încă nu ați văzut aproape mai nimic la Bauza. Aveți un pic de răbdare să își intre el în ritm, să fie ferit de accidentări, să se simtă iubit în locul unde se află, iar abia apoi o să vedeți de ce e în stare acest argentinian. Păi dumneavoastră credeți că el e jucător de 150.000 de euro? Niciodată!

Domnul Adrian Mititelu a făcut una dintre cele mai bune afaceri ale dânsului din transferuri de jucători. Bauza este un fotbalist de la 1 milion de euro în sus. Dacă domnul Adrian nu plătea acea clauză la Csíkszereda, îl pierdea și era mare păcat pentru dânșii. Bauza intra în mod sigur pe mâna altui club din Liga 1.

220206 fcsb fcu bauza

Îl cunosc bine pe Bauza, că eu l-am adus în România. Și știți pe unde l-am ochit? Eram cu Csíkszereda într-un cantonament în Cipru, iar noi aveam meci amical cu Górnik Zabrze din Polonia. Bauza nu era nici măcar la prima echipă a polonezilor. El era la echipa lor a doua, iar eu m-am mirat când am văzut așa ceva. Un jucător de acest calibru nu era atunci la prima echipă a polonezilor. Imediat l-am pus pe directorul nostru sportiv să se intereseze de el și să încerce să îl aducem la noi. Și am reușit. Însă, noi în Liga 2 aveam un alt sistem de joc, 4-3-3, iar Bauza juca în inter. Eu am simțit că el nu se simte în largul lui pe acest post, dar nu aveam ce să fac. Liga 2 e diferită de Liga 1 și se joacă altceva.

Însă, la Craiova, domnul Mititelu are ochi la fotbaliști și îi simte imediat pe cei de valoare. De aia i-au și dat libertate lui Bauza pe teren, iar el acolo se simte în largul său. Însă, nu uitați că el este un fotbalist sud-american, iar cei sud-amerciani sunt așa mai capricioși.

Dacă Marius Croitoru îl înțelege, îi acceptă și zilele în care el are pase mai proaste, atunci o să vedeți la Bauza ceea ce nu prea ați văzut pe la nimeni prin România. Și să nu uit: Bauza este un jucător cu personalitate. Sunt convins că cei care vor de acum să îl transfere pe Bauza trebuie să stea de vorbă cu domnul Mititelu de la 1 milion de euro în sus", a încheiat Suciu.