Bună dimineața! Meciul a început duminică și s-a terminat luni. FCSB-FCU, 1-1

Bună dimineața! Meciul a început duminică și s-a terminat luni. FCSB-FCU, 1-1

FC Universitatea Craiova a remizat pe terenul vicecampioanei României, 1-1.

compagno gol Tarnovanu

Știința a trecut prin toate. A câștigat campionate, a câștigat cupe ale României, a jucat sfert de finală în  Cupa Campionilor, a jucat semifinală de Cupa UEFA, a retrogradat, a fost trimisă în faliment de "prietenii" ei în 2014, dar a și renăscut ulterior din propria cenușă. Așa că, după ce a jucat pe maidanele din Liga 4, probabil că unii au spus că FCU e învățată să joace de la 11:00, de la 16:00, și au decis să o programeze în această etapă să joace și de la o oră extrem de târzie, 22:30. O oră la care oamenii de obicei dorm, deoarece a doua zi de dimineață lumea trebuie să mai meargă și la serviciu.

Dar pentru Știința nimic nu este greu, o lozincă bine știută în Bănie, iar jucătorii lui Marius Croitoru au trebuit să fie prezenți la datorie, cu începere de la ora 22:30. Da ați auzit și ați văzut bine. Alb-albaștrii și roș-albaștrii au început meciul duminică și l-au terminat luni. Iar suporterii din Bănie prezenți în număr mare pe Național Arena vor ajunge la Craiova probabil în dimineața acestei zile, direct la serviciu. Dacă arbitrul Cojocaru mai prelungea și mai mult partida, dând opt minute de prelungire, poate că fanii se culcau direct în stadion.

compagno târnovanu 2

Revenind la meci, partida de pe Național Arena a fost cu mult peste media jocurilor din SuperLiga, deoarece Știința e într-o formă foarte bună și i-a pus mari probleme echipei lui Gigi Becali, în ciuda faptului că alb-albaștrii au primit cartonașe galbene la foc automat.

În primul mitan, FCU a jucat de parcă leii din Bănie erau fotbaliștii gazdă, iar în minutul 13 Baeten are prima mare ocazie de gol a Științei, însă șutul tras de acesta este respins de Târnovanu.

Două minute mai târziu, Robert Popa își arată și el clasa, amintind astfel încă o dată că la EURO U 19 a fost cel mai bun om al României. Coman a încercat să îl surprindă cu un lob, dar Popică s-a întins ca o panteră și a respins spectaculos. Știința trece în avantaj la ocazii, min 19. Bauza scapă singur cu Târnovanu, dar trage din păcate pe lângă poartă. Compagno ratează și el o mare ocazie de gol în minutul 32, după o centrare perfectă a lui Negru. Italianul reia spectaculos cu capul, dar la fel de spectaculos, Târnovanu respinge în corner.

În minutul 34, Bauza are din nou o ocazie de gol, dar FCSB scapă și de data aceasta. Coman nimerește și el transversala iar la cabine se intră cu 1-1.

bucurie fcu fcsb

După pauză, Dică decide să îl lase la cabine pe Bouhenna, făcut praf în prima repriză de Compagno, iar Tamm, înlocuitorul fundașului central al roș-albaștrilor, prinde un șut în urma unei respingeri dintr-o fază fixă și deschide scorul pe Național Arena, min 47.

În minutul 57 VAR-ul o salvează pe Știința. Dawa era să îi "rupă" glezna lui Duarte în propriul careu, Cojocaru vede sau se face că nu vede, doar el știe, dându-le emoții oltenilor și la reluările VIDEO, dar într-un final indică punctul de la 11 m. Compagno înscrie cu sânge rece.

Pe finalul partidei ambele echipe au avut șansa să dea lovitura de grație, dar meciul început de la 0-0 duminică s-a terminat la egalitate luni, 1-1.

FCSB: Târnovanu - Ov. Popescu, Dawa, Bouhenna, Radunovic - Ad. Șut, Oaidă - Cordea, Olaru, Fl. Coman - I. Stoica

Rezerve: A. Vlad, Haruț, Ov. Popescu, Lixandru, Tamm, Fl. Achim, Pantea, Musi, Mamut
Antrenor: Nicolae Dică 

U Craiova: Popa - Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Achim, Asamoah - Baeten, Bauza, Van Durmen - Compagno
Rezerve: Mogoșanu, R. Grigore, Enache, Dr. Albu, Blidar, Sidibe, Marquet, Chițu, C. Bălan
Antrenor: Marius Croitoru