Marius Croitoru: „Vom face pe teren totul pentru cei care iubesc acest club!"

Marius Croitoru: „Vom face pe teren totul pentru cei care iubesc acest club!"

Marius Croitoru a vorbit înaintea partidei cu cealaltă echipă din Bănie.

croitoru

Antrenorul Științei a vorbit înaintea partidei cu echipa al cărei acționar majoritar este Adrian Andrici. Meciul se va desfășura duminică, cu începere de la ora 21:30 pe arena centrală din Bănie.

"Este un derby, în primul rând al orgoliilor, iar noi avem obligația să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Dar este un meci de campionat în care sunt puse trei puncte în joc. Iar dacă vom câștiga vom obține trei puncte, cele care ne ajută să ne îndeplinim obiectivul.

Eu am pregătit meciul normal, așa cum pregătesc toate meciurile. Însă, sunt conștient că este un meci foarte important și în afara terenului, iar noi știm ce avem de făcut. Vom face totul pentru cei care iubesc acest club. Ei au avut un program mai încarcat și este normal să fie o uzură din trei în trei zile, deoarece este și început de campionat.

Dar, de asta s-au calificat și au vrut să termine în primele locuri pentru a juca în cupele europene. Același lucru la un moment dat îl vom dori și noi, iar noi dacă vom ajunge acolo, iar eu o să fiu antrenor nu voi acuza acest lucru. Eu nu cred că toți antrenorii, cei care sunt angrenați în această competiție nu știu ceea ce urmează.

După acest meci vor urma pentru noi niște meciuri pe care nu le vom disputa acasă, iar acest lucru ne dezavantajează.  Vom juca la 100 și ceva km de casă, ceea ce contează pentru jucători. Dar pentru suporteri nu cred că ar fi o problemă, că ei au venit la Constanța, la București, peste tot. Această echipă este iubită în toate cele cinci județe.

Echipa mea joacă, dar vă dai seama că este loc de mai bine. Nu cred că veți găsi un antrenor mulumit. Eu sunt mulțumit de ceea ce arată echipa, dar ne dorim mai mult. Trebuie să ridicăm ștafeta și să devenim mai buni de la meci la meci", a spus Croitoru.

Marius Croitoru a vorbit și despre pierderea lui Juan Bauza. „Pepe este o pierdere foarte mare pentru noi. Este cel mai bun jucător din România în momentul de față. Și e clar că una este să îl ai pe Bauza în echipă, iar alta este să îl ai accidentat. Dar noi trebuie să dăm dovadă de o echipă puternică, iar cei care intră să îl înlocuiească îmi doresc să dea tot ce au mai bun. Jucătorii pe care noi i-am transferat nu erau la nivelul fizic pe care eu mi-l doream.

Din punct de vedere al antrenorului este ușor să ei un jucător să îl bagi nepregătit și apoi să își piardă încrederea. De asta nu am vrut să risc nimic pentru jucătorii pe care eu i-am transferat, noi i-am transferat. Nu am vrut să îi bag ca să riscăm să își piardă încrederea în ei. Când vor ajunge sută la sută cu pregătirea fizică, să fiți convinși că îi veți vedea în primul „11".

În schimb, la ei, Rivaldinho și Hanca au venit cu un nivel de pregătire mai bun față de cei pe care eu i-am avut la momentul respectiv. 

În final, Croitoru s-a referit și la fostul său patron, Valeriu Iftime, cel care l-a atacat în urmă cu câteva zile pe antrenorul Științei. „Lucrurile se schimbă, dar bine, vorbim de la suspendat la suspendat. Domnul Iftime știe ce educație am eu, iar eu nu cred că s-a referit la lucrul ăsta. Dacă e să vorbim de educație, nu ar trebui să vorbească că el are șase luni de suspendare, iar eu am avut doar două săptămâni.

Eu cred că e mai bine ca dânsul să vorbească de echipa dumnealui, nu despre antrenorii sau jucătorii de la alte echipe. Eu am un respect deosbit față de domul Iftime, familia mea îl respectă. Dar, dacă suspendarea ține de educație, atunci ar trebui să ne uităm în oglindă și să vedem despre ce educație vorbim", a încheiat Croitoru.