Pentru ce am adus VAR-ul în România? FC Universitatea Craiova-CSU, 1-2

Pentru ce am adus VAR-ul în România? FC Universitatea Craiova-CSU, 1-2

Istvan Kovacs a acordat eronat a doua lovitură de la 11 metri pentru CSU.

kovacs

Meciul din tribune a fost câștigat clar de suporterii Științei, dar pe teren alb-albaștrii au fost învinși de către cealaltă echipă din Bănie, cu ajutorul decisiv al lui Istvan Kovacs.

CSU a răsuflat ușurată când a aflat, după partida lui FCU cu FCSB de pe Național Arena, 1-1, că Juan Bauza s-a accidentat și nu va juca în meciul direct de duminică seara.

Pe un "Oblemenco" cu peste 20 de mii de spectatori prezenți la meci, din care doar fanii din Peluza Nord cocoțați în sectoarele de sus au ținut cu cealaltă echipă din Bănie, Știința a dominat primele 40 de minute ale partidei în mod autoritar.

Bahasa, Compagno au avut două ocazii importante de a înscrie, dar din senin prin minutul 37 Markovic se trezește cu mingea în careu, iar Van Durmen încearcă să îl blocheze și îl lovește în picior pe atacantul oaspeților. Kovacs lasă jocul să curgă, dar după vreo două minute, este chemat de arbitrii din camera VAR să revadă la monitor faza respectivă. O revede, iar ulterior indică punctul cu var. Ivan înscrie și CSU trece în avantaj total nemeritat.

Însă, credeați că doar Alexandrul Tudor era pe timpuri cel mai arogant arbitru din prima ligă? Nici vorbă! Kovacs indică din nou punctul cu var de la 11 metri, după ce în min 45+2 vede doar el un henț făcut în careu de Bahassa. La reluările TV  o țară întreagă a văzut clar că mingea i-a trecut jucătorulul Știnței peste braț și l-a lovit direct în cap. Însă, arbitrul „de mondiale" al României nu se mai duce de această dată să de uite pe monitor, cei din camera VAR au dormit pe ei, iar Hanca primește șansa să facă 2-0 tot din lovitură de la 11 metri. Și nu o ratează.

Aroganța lui Kovacs lasă un semn mare de întrebare asupra viitorului acestuia. "Centralul" din Carei a împărit cartonașe cu nemiluita jucătorilor lui FCU, chiar dacă aceștia civilizat îi cereau niște explicații.

papp

În partea a doua a meciului, Știința forțează egalarea, Marius Croitoru face și el niște schimbări, iar Iancu a aratat că după ce se va pune la punct sută la sută fizic este un jucător pe care te poți baza pe el.

În minutul 69, Compagno este lovit clar în careu cu cotul de Papp, iar Kovacs arată din nou punctul cu var, de această dată pentru FC Universitatea. Italianul își asumă din nou să marcheze, iar execuția sa este perfectă.

În ultimele 20 de minute plus încă 5 de prelungire FCU  a alegat după egalare, dar din păcate alb-albaștrii nu au reușit să mai marcheze și golul doi.

Este de notat că încet, încet suporterii craioveni revin din nou în numă mare lângă echipă noastră.

gol

U Craiova: R. Popa - R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert - Asamoah, V. Achim - Baeten, Bahassa, Van Durmen - Compagno 
Rezerve: S. Mogoșanu - R. Grigore, G. Enache, Dr. Albu, Sidibe, Marquet, Chițu, Cl. Bălan, G. Iancu 
Antrenor: Marius Croitoru 

CSU: Lazar - Martic, Papp, Da Silva, N. Bancu - Mateiu, Al. Crețu - Hanca, Baiaram, A. Ivan - Markovic 
Rezerve: I. Popescu - Șt. Vlădoiu, Căpățînă, Screciu, Vătăjelu, Roguljic, Cîmpanu, Koljic, Rivaldinho 
Antrenor: Laszlo Balint