Stiința victoriei! FC Universitatea trăiește și după plecarea lui Compagno. FCU-Sepsi, 1-0

FC Universitatea Craiova a învins Sepsi, 1-0.

duarte

FC Universitatea Craiova a întâlnit câștigătoarea Cupei României, iar Marius Croitoru a trebuit să se descurce la Tg Jiu pentru prima dată fără Bauza și Compagno, iar Sepsi a început cu un presing sus și i-a masat pe leii din Bănie în primele 5 minute în careul de 16 metri al alb-albaștrilor. Matei și Ninaj au avut în primele patru minute două ocazii importante de gol. În minutul 10, Tudorie scapă singur cu Popa, îl învinge pe acesta, dar golul este anulat corect de către tușier, iar ulterior confirmat din camera VAR.

Știința echilibrează partida, având prin Albu și Asamoah doi jucători fără plâmâni în acest meci, iar Sidibe produce în minutul 18 faza de gol pentru Bălan, dar cei din camera VAR anulează reușita leilor din Bănie. Știința nu clachează și trece din nou la treabă. În minutul 25, Duarte are și el o ocazie de gol, dar mingea reluată de acesta cu capul trece pe lângă poarta lui Niczuly. În minutul 35, Rici Grigore nu îl vede pe Păun iar jucătorul lui Bergodi reia din trei metri direct în transversală. Însă, Știința are ultimul cuvânt al primei reprize. Asamoah deseneză o diagonală pefectă pentru Sidibe, micuțul mijlocaș al Științei preia balonul pe piept și ulterior îl învinge pe portarul celor de la Sepsi. Dar, cei din camera VAR au analizat și această fază, verificând un presupus henț, însă validează reușita oltenilor.

tg jiu

După pauză, Știința joacă tactic perfect și o anihilează pe Sepsi, dar din păcate în minutul 69 mult prea energicul Sidibe are o intrare dură la un adversar departe de poarta lui Popa, iar Feșnic îi acordă al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Astfel că jucătorii Universității trebuie să lupte de acum toți pentru unul și unul pentru toți. Iar susținuți din tribune de numeroșii fani al Știiinței, dar și cu un Bhassa intrat și el pe teren între timp, cu o poftă mare de joc, FC Universitatea Craiova rezistă până la final și pleacă de la Tg Jiu în Bănie cu toate cele trei puncte.

U Craiova (4-2-3-1): R. Popa (cpt.) - Negru, Duarte, Grigore, Huyghebaert - Asamoah, Dr. Albu - Sidibe, G. Iancu, Van Durmen - Cl. Bălan

Rezerve: Mogoșanu - Papadopoulos, Paramatti, Achim, Baeten, Marquet, Bahassa, Chițu, G. Ganea
Absent: Bauza (indisponibil)
ANTRENOR: Marius Croitoru

Sepsi OSK (4-3-3): Niczuly (cpt.) - Dimitrov, Ninaj, Bălașa, Dumitrescu - C. Matei, Păun, J. Rodriguez - Bărbuț, Tudorie, Ștefănescu
Rezerve: Began - Ispas, Ciobotariu, I. Gheorghe, Aganovic, Francisco Junior, Golofca, Achahbar, Rondon
Absent: Safranko (indisponibil)
ANTRENOR: Cristiano Bergodi