Prea mică pentru o luptă cu Știința din Bănie. Ripensia-FC Universitatea Craiova, scor 0-4!

Ripensia a pierdut pe teren propriu cu FC Universitatea Craiova, 0-4.

capture bahassa

Marius Croitoru a declarat înaintea plecării Științei la Timișoara că își dorește să ajungă cu FC Universitatea Craiova în finala Cupei României, competiție care din acest sezon va avea un nou format. Până atunci, alb-albaștrii aveau de trecut primul hop, în play-off-ul Cupei României, meciul din deplasare cu Ripensia.

Cu gândul și la partida cu Mioveni din campionat, Croitoru a decis să îl menajeze pe Duarte, cel mai folosit jucător al juveților din acest sezon, iar cuplul de fundași centrali a fost format din Paramatti-Rici Grigore. Fundașii laterali au fost Enache pe dreapta și Radu Negru pe stînga. În fața apărării, Vlad Achim a făcut pereche cu Albu, deoarece Asamoah a fost plecat la națională. Tot la loturile naționale au fost plecați portarul Robert Popa și atacantul Vladislav Blănuță. Pe benzile laterale de atac au jucat Baeten și Chițu, cu un Bauza în spatele varfului împins George Ganea.

Știința nu a pierdut timpul pe teren, iar Achim a deschis scorul destul de repede. În minutul 9 al partidei, experimentatul fotbalist al oltenilor a prins un trasor de la 18 metri direct în vinclul porții lui Toroc. Și meciul părea încă de pe atunci că se va transforma într-un galop de sănătate pentru FCU, dar chiar dacă alb-albaștirii au dominat autoritar, totuși la cabine s-a intrat doar cu un 0-1.

Ripensia nu prea a contat deloc în acest meci, singurul fotbalist din lotul bănățenilor care a mai încercat ceva a fost fostul jucător al alb-albaștrilor, Samulel Zimța. Dorind să demonstreze în fața foștilor coechipieri că este și el jucător de Liga 1, greu momentan, Zimța s-a zbătut în permanență să facă ceva util pentru echipa sa.

După pauză, meciul s-a jucat tot după aceeași partitură, cu Știința la conducerea ostilităților, iar Sidibe, intrat în partea a doua în locul lui Baeten, a dus scorul la 2-0, min 73. A fost golul care a dus la părbușirea definitivă a celor de la Ripensia, iar un minut mai trârziu Zanfir a marcat golul trei al Științei. Tabela a fost închisă pe finalul partidei de către Radu Negru, iar FCU obține en-fanfare  calificarea în grupele Cupei României. 

Noul format al Cupei României prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1, cele situate de la locul 9 în jos în ediția precedentă.

Ripensia: Toroc - Zamfirescu, Lalic, Fridrich, Gladun - Vidrășan, Călin - Piftor, Ene, Zimta - Gavra 

Antrenor: Roberto Ivan 

U Craiova: Gurău - Negru, Grigore, Paramatti, Enache - Albu, Achim - Baeten, Bauza, Chițu - G. Ganea
Antrenor: Marius Croitoru

Au mai jucat la Știința: Sidibe, Bahassa, Maquet, Zanfir, David Croitoru