Marcel Pușcaș îi răspunde lui Vivi Răchită: „Compagno este cel mai bun atacant din România. E peste Garita!"

Marcel Pușcaș îi răspunde lui Vivi Răchită: „Compagno este cel mai bun atacant din România. E peste Garita!"

Andrea Compagno a fost desemnat fotbalistul străin al anului 2022 la Gala Gsp.

220731 fcsb fcu 25 compagno

Marcel Pușcaș consideră că Andrea Compagno este în continuare cel mai bun atacant din România, iar saltul valoric pe care l-a făcut după ce a ajuns din San Marino la FC Universitatea Craiova a fostul unul incredibil. Însă, după ce fostul atacant al Științei a fost desemnat la gala GSP fotbalistul străin al anului 2022, Vivi Răchită l-a atacat neverosimil pe fotbalistul italian, în cadrul emisunii "Ora exactă" de la ProArena.

N-ai cum să mă convingi de Compagno. Dacă Gigi Becali vrea să îl ia pe Garita, își dă seama și el. Îți dai seama ce campionat avem dacă a venit Compagno din San Marino, care a jucat în liga a patra, și e acum cel mai bun străin? Compagno a ieșit cel mai bun străin. Când erau Wesley și Adailton aici, Compagno nici geanta nu le-o căra. Ce îți place la el, că nu înțeleg?! În afară de golul ăla cu Anderlecht, spune-mi în cupele europene ce a făcut. Dacă îi iei penalty-urile lui Compagno, gata! Cu fundașii noștri centrali, Celea, 'Melea', Dobrosavlevici, normal că dai goluri. Eu am venit cu un argument. A jucat în Serie D. Scouterii ăia de Serie B nu-l vedeau pe Compagno? Te duci în San Marino ca să îl vedem noi de acolo?", a spus Valeriu Răchită,

Ediție.ro a luat legătura cu Marcel Pușcaș, omul care l-a propus primul pentru naturalizare pe Compagno la echipa naționlă, iar directorul executiv al Științei a afirmat că Andrea Compagno este în continuare cel mai bun atacant din România. „Vivi Răchită este prea exigent. Iar noi trebuie să ne pronunțăm despre Compagno strict la perioada de acum, la fotbalul pe care îl avem acum în România. Nu are rost să îl comparăm pe Compagno cu Wesley și Adailton, deoarece ei au jucat în perioade diferite. Ce, acum mai vezi prin România jucători ca Luțu, Trică, Wobay sau Florin Costea? Nu mai vorbesc despre vremurile din generația mea. Și Vivi Răchită, atunci când juca fotbal, se afla într-un fotbal unde concurența era mare de tot în România. Nu putem să mai vorbim acum despre fundașii centrali de pe timpul lui Vivi.

220731 fcsb fcu 22 compagno bucurie

Atunci, pe postul lui Vivi se băteau la națională câte cinci-șase fundași pe același post. Și toți erau fundași centrali foarte buni. Dar din păcate s-au dus acele vremuri. Vivi are o părere, dar eu susțin în continuare că Andrea Compagno este la acest nivel al nostru din România cel mai bun atacant pe care noi îl avem în campionat. Este peste Garita de la FC Argeș. Saltul pe care Compago l-a făcut din San Marino la FC Universitatea Craiova este unul incredibil. Nu am văzut în viața mea la niciun jucător un asemnea salt valoric. În plus de acest lucru, Compagno este un super profesionist din toate punctele de vedere. Îi doresc din tot sufletul să își îndeplinescă marele său vis, iar într-o zi sper să îl văd jucând în SERIA A din Italia", a spus Pușcaș.