Calificare în sferturi pentru Știința! Petrolul Ploiești-FC Universitatea Craiova, scor 0-1

Calificare în sferturi pentru Știința! Petrolul Ploiești-FC Universitatea Craiova, scor 0-1

Știința a ocupat locul doi în grupa A și s-a calificat în sferturile Cupei României.

221206 Petrolul FCU Cupa Iancu 

FC Unversitatea Craiova a mers la Ploiești cu gândul doar la victorie și, astfel, la o calificare sigură în sferturile Cupei României, fără să mai depindă de alte rezultate. După victoria obținută în etapa precedentă din Superliga în fața celeilalte echipe din Bănie, acum, pe „Ilie Oană", în Cupa României, alb-albaștrii au dat peste Petrolul.

Știința a început bine partida și, în minutul 11, Pepe Bauza a avut o primă acțiune periculoasă a „juveților", dar centrarea sa de pe partea dreaptă, în fața porții, nu a fost ajunsă de Van Durmen. Lupta s-a dus la mijlocul terenului, acolo unde Albu și Asamoah au recuperat destule mingii.

În minutul 34, „lupii galbeni" au și ei prima mare șansă de gol. Irobiso a reușit să preia un balon din fața lui Gurău, însă, din fericire pentru Știința, finalizarea atacantului lui Nae Constantin a fost una lamentabilă, acesta trimițind în plasa laterală. Astfel că la cabine s-a intrat cu 0-0.

După pauză, Nicolo Napoli face două modificări. Au rămas la cabine Ganea și Baeten și au fost trimiși pe gazon Iancu și Chițu, iar atacul alb-albaștrilor a câștigat în consistență, ambii jucători fiind implicați în mai toate acțiunile de atac ale oltenilor. Însă, dirijorul principal al alb-albaștrilor a rămas tot același Pepe Bauza. 

221206 Petrolul FCU Cupa bauza 01

În minutul 51, Știința a ratat o dublă ocazie.  Bauza i-a pasat în careu lui Iancu, iar acesta a șutat cu stângul, dar Leitner a respins. Mingea a ajuns din nou în posesia lui Iancu, însă Huja a avut o intervenție bună și a degajat mingea din propriul careu.

Atacurile alb-albaștrilor se derulau unul după altul, iar în min 80 a picat și golul în poarta lui Leitner. Bahassa, intrat și el între timp în locul lui Van Durmen, a centrat în careu, iar Iancu a înscris cu un șut din prima. Știința câștigă la Ploiești și cu șapte puncte s-a clasat pe locul doi în clasament, urmând să întâlnească în sferturi câștigătoarea grupei B.

Componența grupei respective este formată din formațiile CS Mioveni, UTA, FC Botoșani, FCSB, Oțelul și Gloria Buzău. Pe primul loc în grupa alb-albaștrilor s-a clasat Sepsi, 9 puncte. Echipa lui Bergodi a zdrobit FC Voluntari, 4-0, iar Dinamo a remizat cu Slobozia, 3-3, după ce „câinii" au condus cu 3-0, dar au terminat meciul cu trei jucători mai puțin pe teren.

(FOTO: Izabela Badea)

 

Petrolul: Leitner - Olaru, Huja, Mathaus - Pashov, Dumitriu, Cebotaru, Grozav, Velisar - Irobiso, M. Bratu 
Rezerve: Jercălău - Budescu, Borța, Meijers, Tolea, Tucaliuc, Măzărache, Cioiu, J. Pătrașcu 
Antrenor: Nicolae Constantin
FCU: Gurău - Negru, Paramatti, Duarte, Huyghebaert - D. Albu, Asamoah - Baeten, Bauza, Van Durmen - G. Ganea 
Rezerve: Mogoșanu - R. Grigore, V. Achim, Blidar, Zanfir, Chițu, Bahassa, Iancu, Blănuță 
Antrenor: Nicolo Napoli
Echipă
Puncte
1. SEPSI 9
2. FCU CRAIOVA 7
3. FC Voluntari 3
4. Dinamo 2
5. Slobozia 2
6. Petrolul 1