Turiști în Bănie din Trivale! FC Universitatea Craiova-FC Argeș,1-0

Turiști în Bănie din Trivale! FC Universitatea Craiova-FC Argeș,1-0

Jucătorii lui FC Argeș au dat în 93 de minute doar un singur șut pe spațiul porții lui Gurău.

CHITU GOL

FC Universitatea Craiova putea să joace luni seara lejer fără portar în partida cu FC Argeș, după ce elevii lui Marius Croitoru au practicat cel mai slab joc de când fostul antrenor al Științei a preluat banca tehnică a lui FC Argeș. Cu un Ișfan inexistent pe teren, dar și cu un Garita prins bine în menghina Duarte-Parramatti, "vulturii" din Trivale nu au contat absolut deloc pe atac în meciul de pe „Ion Oblemenco".

De partea cealaltă, alb-albaștrii din Bănie au intrat deciși pe teren să câștige toate cele trei puncte, iar vioara întâi a Științei din ultimele etape, Bahassa i-a luat la mână pe piteșteni, cu celebrele sale deja cunoscute raiduri pe partea stângă, încă din primele minute ale disputei. În minutul 3 al partidei, Pepe Bauza îl lansează pe partea stângă pe Bahassa, iar acesta, după ce îi ridiculizează pe Cestor și Jakolis, dându-i aproape cap în cap, este blocat cu un ultim efort de Marius Constantin în aproierea porții lui Greab.

BAHASSA FC ARGES

În minutul 32 al partidei, Willi Baeten îl găsește excelent în careu pe același Bahassa, iar după ce francezul preia în careul oaspeților, mingea șutată de acesta este parată în extremis de Greab. Aparându-se fără greșeală în prima repriză, dar și pe un joc extrem de slab al oaspeților, Garita nici nu își face simțită prezența pe gazon în primele 45 de minute al jocului, deși este unul dintre cei mai rapizi și cei mai buni atacanți din Superliga.

La pauză se intră cu 0-0 la cabine, dar în primul minut din partea a doua a meciului, Negru face o super acțiune personală, își ridiculizează un adversar, și îi centrează lui Bahassa. Francezul nu stă mult pe gânduri, iar recentrarea sa în fața porții ajunge la același Negru, care din cădere trage și lovește transversala. De la cabine în partea a doua nu a mai ieșit Iancu, atacantul oltenilor fiind înlocuit cu Chițu. Gabi Iancu primise în prima parte a jocului un cartonaș galben și cel mai probabil, Napoli nu a mai dorit să riște cu acesta, mai ales că Bârsan îi atrasese intenția verbal de câteva ori în urma unor faulturi făcute și după ce încasase primul galben.

CHITU GOL 2

Dar golul Științei plutea în aer și, până la urmă, a venit. În minutul 62 al partidei, Bahasa este lansat în adâncime de Baeten, Jakolis ajunge înaintea francezului dar pasa moale a acestuia spre propriul portar este ajunsă de fotbalistul Științei, care șuteză direct pe poarta piteștenilor. Greab nu reușește să respingă precis, iar mingea după ce ajunge la Chițu, este trimisă fără nicio emoție în plasa porții oaspeților.

După golul primit, FC Argeș practică un joc la fel de plictisitor, iar spre finalul partidei piteștenii au totuși șansa să egaleze după o gafă pe la 40 de metri de poarta Științei făcută de Huyghebaert. Fundașul belgian vrea să îi paseze lui Gurău, dar o face extrem de prost și Garita scapă singur cu portarul Științei. acesta îi iese în întîmpinare și atacantul piteșenilor alunecă, iar din spate Huyghebaert revine și degajează mingea.

Partida se încheie cu victoria Științei, 1-0, iar alb-albaștrii se vor pregăti acum pentru ultimul meci al anului, cei din deplasare cu Petrolul.

După meci, Nicolo Napoli a declarat că este mulțumit de jocul prestat de elevii săi, dar așteaptă de la aceștia o evoluție la fel de bună și în deplasarea din bârlogul „lupilor galbeni", acolo unde au câștigat în urmă cu câteva zile în Cupa României, 1-0.

NAPOLI PETROLUL

U CRAIOVA (4-2-3-1): Gurău - Negru, Paramatti, Duarte, Huyghebaert - Achim, Albu - Baeten, Bauza, Bahassa - Iancu

Rezerve: Mogoșanu - Blidar, Chițu, R. Grigore, Marquet, Blănuță, Sidibe, Van Durmen, Zanfir
Antrenor: Nicolo Napoli

FC ARGEȘ (4-2-3-1): Greab - Jakolis, M. Constantin, Cestor, Vianna - Meza Colli, Njike - Ișfan, Șerban, Bertrand - Garita
Rezerve: Micle - Alceus, Calcan, Covaci, G. Crețu, Dobrosavlevici, Pîrvu, Raynov, A. Stoica
Antrenor: Marius Croitoru