Învinsă pe contraatac. FC Universitatea Craiova-Petrolul Ploiești, 0-1

FC Universitatea Craiova a înregistrat a treia înfrîngere din ultimele patru partide.

230331 fcu petrolul napoli

Nicolo Napoli nu mai leagă rezultatele pozitive cu care Știința fusese obișnuită. În ultimele patru meciuri, FC Universitatea Craiova a pierdut cu Hermannstadt, Sepsi, a câștigat cu Mioveni și a pierdut cu Petrolul.

Jocul de pe „Ion Oblemenco", cel împotriva „lupilor galbeni", a fost unul pe care Știința l-a controlat, dar ratările alb-albaștrilor i-au costat pe leii din Bănie toate cele trei puncte. Folosit în avanposturi din nou ca titular, Blănuță a avut cea mai mare ocazie de gol a alb-albaștrilor din prima repriză, dar atacantul „juveților" a șutat inexplicabil peste o poartă din poziție ideală, în minutul 45. Mai devreme, Bauza avusese și el o altă bună șansă de gol a oltenilor, dar șutul său a trecut peste poartă.

230331 fcu petrolul blanuta

În partea a doua a meciului, Nicolo Napoli îl trimite pe teren pe Bahassa încă din minutul 46, dar după un forcing al oltenilor timp de zece minute, Bhassa și Albu nu reușesc să marcheze la ocaziile de gol pe care le-au avut. În minutul 53, Radu Negru primește o minge în mijlocul careului, dar nici el nu reușește să îl învingă pe Vâlceanu.

230331 fcu petrolul albu

Contrar cursului jocului, Petrolul este echipa care reușește până la urmă să marcheze printr-un contraatac ca la carte. Albu pasează direct la adversar în jumătatea de teren a oaspeților, petroliștii pleacă pe contraatac, iar Țicu deschide scorul. Nicolo Napoli face câteva schimbări, dar Chițu și Giovanni nu au reușit să aducă nimic bun în tabăra Științei.

În schimb, Sidibe, trimis și el pe teren în repriza a doua, a creat faza prin care Bauza a trimis incredibil peste poartă din poziție excelentă de gol, în minutul 85. Până în final, Știința nu reușește să marcheze golul egalizator, iar Petrolul a plecat cu toate cele trei puncte din Bănie și a trecut peste FCU, pe primul loc, în play-out.

FCU
Gurău - Paramatti, Duarte, Henriques, Huyghebaert - Asamoah, Dr. Albu - Negru, Bauza, Ganea - Blănuță
Antrenor: Nicolo Napoli 
Rezerve: Popa, Piccolomo, Mascarenhas, Zanfir, Sidibe, Chițu, Bahassa, Ibrahim
Absenți: Vodă, Baeten (accidentați) 
Petrolul: Vâlceanu - Papp, Mathaus, Meijers - Doua, Dumitriu, Seto, Jair, Țicu - Irobiso, Grozav
Antrenor: Florin Pârvu
Rezerve: Leitner, Tucaliuc, Pașov, R. Grigore, M. Bratu, Borța, Rădulescu, Purtic, Guiu
Absent: Huja (accidentat)