Execuție cu dedicație. Istvan Kovacs a trimis CFR-ul în cupele europene, după 1-0 cu FCU

FCU a pierdut barajul pentru cupele europene după un arbitraj execrabil.

kovaxs

FC Universitatea Craiova nu a avut nicio șansă în Gruia pentru a se califica în cupele europene, iar conducerea Științei a intuit încă din momentul aflării numelui celui care va conduce la centru partida cu CFR că acest lucru se va întâmpla. Iar șefii Științei a avut perfectă dreptate, deși pe gazon FCU nu a aratat sub nicio formă că îi este inferioară fostei campioane a României. Totuși ardelenii au ieșit învingători de pe gazon cu ajutorul lui Istvan Kovacs, cel care este catalogat de conducerea FRF arbitrul numărul 1 al României.

Kovacs și Cătălin Popa, un alt „prieten" al lui FCU, cel care conducea brigada din camera VAR, și-au intrat imediat în rol încă din minutul 8 al meciului, atunci cînd Baeten a reluat cu capul, iar Manea a oprint mingea cu mâna în propriul careu. Evident că Kovacs nu a fluierat 11 metri, iar Popa nici măcar nu s-a mai obosit să îi cheme la monitor să revadă faza.

yuri

Faza din minutul 8 a fost doar începutul unui arbitraj dezastrus al lui Kovacs. FCU știa pe ce teren se află, dar și de cine arbitrează partida și a încercat în continuare să își vadă de joc.

În minutul 11, Chițu are și el prima sa ocazie de gol a sa din acest meci din acest meci. Bauza l-a lansat pe golgheterul oltenilor, care a avansează spre poartă și șutează, dar Scuffet respinge în extremis.

CFR pare pe teren o echipă fără busolă, iar ardelenii pedalează în gol minut după minut fără nicio o idee de joc. În minutul 25 al partidei, Știința are o nouă ocazie de gol, dar șutul lui Baeten a trecut peste poartă. În minutul 38, același Baeten este blocat tot în extremis de Kolinger. În minutul 39, Duarte are și el o ocazie de gol, dar mingea reluată de acesta cu capul a trecut pe lângă poartă.

Prima repriză se apropia de sfârșit, iar CFR nu aratase sub nicio formă că este echipa care joacă pe teren propriu și controlează ostilităție.

În partea a doua a meciului din Gruia, arma secretă a CFR-ului, Istvan Kovacs, și-a intrat în cele din urmă decisiv în rol. Arbitrul din Carei, dar cu locuința în Cluj, își aduce aminte pentru ce se află pe teren și  decide să îi acorde lui Bauza un al doilea cartonaș galben după un fault al decarului lui FCU, care nu era niciodată de cartonaș galben. Și cum cei de la VAR nu puteau să intervină în urma unei eliminări suferite după un al doilea cartonaș galben, treaba era rezolvată.

Bauza este trimis la vestiare, iar teoretic CFR-ui i se acorda o mare șansă de victorie. Însă, dacă jocul s-ar fi disputat pe puncte, CFR-ul nu ar fi fost în stare să câștige acest meci, deoarece până în finalul celor 93 de minute ale jocului ardelenii tot nu au reușit să înscrie, iar oltenii ar fi plecat din Gruia cu un punct.

pepe

Meciul a intrat în prelungiri și în cele din urmă Kolinger a reușit să deschidă scorul în minutul 97. Petrila a centrat în careu, Kolinger se înalță și trimite cu capul în plasa porții excelentului Ionuț Gurău, cel care avusese două parade senzaționale în finalul celor 90 de minute de joc.

În minutul 105, Huyghebaert este și el eliminat, iar Știința rămâne cu doi oameni mai puțin pe teren, dar tot FCU se află la conducerea jocului de pe gazon și atacă și în opt oameni. Însă CFR-ul se apără bine având în Kovacs cel mai bun „apărător".

În minutul 113, Kovacs fluieră un fault pentru FCU, deși mingea ajunsese la Ganea, care scăpase într-o poziție excelentă de contraatac spre poarte ardelenilor. Astfel că Știiinței i se refuză un contraatac ce ar fi putut să aducă egalarea.

Meciul se termină 1-0 pentru CFR, cu FCU în atac cu doi oameni mai puțin, iar FC Universitatea este stopată din drumul care i-ar fi dus pe leii din Bănie în Europa.

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, Kolinger, Camora - A. Fica, Cvek, Boateng, Krasniqi - Janga, Bîrligea 
Rezerve: R. Sava - Țîru, Peteleu, Hoban, Muhar, R. Filip, Petrila, Yeboah, Maglica 
Antrenor: Dan Petrescu 

U Craiova: Gurău - R. Negru, Duarte, Henriques, Mascarenhas - Dr. Albu, V. Achim - Baeten, Bauza, Bahassa - A. Chițu 
Rezerve: S. Mogoșanu - Huyghebaert, Piccolomo, Zanfir, Van Durmen, Asamoah, Sidibe, G. Ganea, V. Blănuță 
Antrenor: Nicolo Napoli