Un Bauza de trei puncte. FC Botoșani-FC Universitatea Craiova, 0-1

Nicolae Dică a obținut prima victorie pe banca tehnică a Științei.

bauza gol

FC Universitatea Craiova s-a deplasat în Moldova doar cu gândul la victorie, iar elevii lui Nicolae Dică au jucat în sfârșit ca o echipă unită, având în Bauza și Sidibe principalele motoare din atac. Oltenii au luptat admirabil în cele 111 de minute ale partidei și s-au întors în Bănie cu toate cele trei puncte.

Cu o posesie zdrobitoare de partea alb-albaștrilor, FCU a pus imediat stăpânire pe mijlocul terenului. Prima ocazie de gol a partidei a avut-o FCU, min 15, prin Chițu. Trei minute mai târziu același Chițu ratează din nou deschiderea scorului.

În minutul 28 gazdele se trezesc din jocul apatic, iar Roman reia cu capul mingea pe care Sidibe o respinge de pe linia porții. În mintul 30 gazdele au solicitat o lovitură de la 11 metri, după un presupus henț la Paramatti, dar după 11 minute de analiză VAR, Iulian Călin indică ofsside la Roman.

Însă, după 14 minute de prelungire a primei reprize, Știința deschide scorul în ultimul minut al primului mitan. Inimosul Sidibe se bate admirabil pentru o minge, iar după ce o recuperează și îl croșetează pe un adversar în careul gazdelor, acesta îi centrează decarului Științei, iar Pepe Bauza nu iartă și trimite FCU la vestiare în avantaj.

După pauză, același Pepe Bauza are șansa să mercheze golul doi al lui FCU, însă mingea șutată de argentinian lovește bara porții lui Ducan. Pe banca gazdelor, Croitoru tremura din ce în ce mai tare deoarece nu mai câștigase un meci în calitate de antrenor de nici el nu mai știe când.

Ultima victorie înregistrată de Croitoru în Superliga a fost chiar la debutul său pe banca lui FC Argeș, 22 octombrie 2022. De atunci și până în prezent actualul antrenor al lui Botoșani nu a mai câștigat niciun meci.

Revenind la meciul din Moldova, FC Botoșani i-a pus probleme Știnței doar la fazele fixe, acolo unde moldovenii au fost mai periculoși datorită gabritului acestora. Însă, marile ocazii de gol ale partidei tot FCU le-a avut prin Chițu, 80 și 82, Asamoah, 85. Până în finalul meciului, min 111, tabela nu s-a mai schimbat, iar FCU vine în Bănie cu toate cele trei puncte în buzunar.

FC Botoșani: Ducan - Mutombo, Dican, Șeroni, J. Pius - Cioiu, Ed. Florescu, Olinga - Cărăușu, M. Roman II, Pinson 
Rezerve: A. Ureche - Patache, Țigășanu, Bg. Creț, G. David, Dragu, Zabou, Drole, S. Camara 
Antrenor: Marius Croitoru

U Craiova: R. Popa - Compagnucci, Henriques, Paramatti, Van Durmen - Asamoah, V. Achim - Sidibe, Bauza, Bahassa - A. Chițu
Rezerve: Gurău - R. Negru, Padula, Al. Albu, V. Pop, Blidar, M. Ilie, Baeten, Blănuță
Antrenor: Nicolae Dică