Adrian Mititelu jr: „Tehnicianul cu care negociem vine cu tot staff-ul lui!" Ce a spus și de Dan Vasilică

Adrian Mititelu jr a vorbit la FANATIK Superliga despre Șumudică, dar și despre viitorul echipei.

adrian mititelu jr 2

Adrian Mititelu jr a adus din nou niște clarificări foarte importante despre negocierile cu Marius Șumudică, dar a vorbit și despre viitorul echipei din Bănie. Fiul lui Adrian Mititelu a mărturisit că la FCU vor mai fi transferați încă doi fundași centrali și a recunoscut că sunt șanse mari să plece de la Știința unul dintre Bauza, Bahassa și Sidibe. Totodată, fiul lui Adrian Mititelu a spus că el a fost singurul din club care l-a dorit pe Șumudică, Mititelu senior opunându-se.

"Îmi trecuse glonțul pe la ureche cu Șumudică. Cred că ar fi puțin incorect din partea mea să afirm că l-aș dori pe Dani Coman președinte, din moment ce se află sub contract. Dacă Dani Coman ar rămâne liber de contract, cu siguranță ar fi o soluție foarte bună pentru postul de președinte. Sincer să fiu, ieri nu am mai avut timp să mă gândesc la anumiți oameni care ar putea să fie potriviți pentru postul de președinte, deoarece  a trebuit să ne apărăm clubul.

Am fost puțin atacați de Marius Șumudică, puțin mai mult chiar, ne-a pus încă o dată suporterii în cap, și  a trebuit să fac niște precizări dintr-un contract, dintr-o ofertă mai bine spus, care trebuia să fie confidențială. Însă dumnealui a vrut să fie publică acea ofertă și atunci a trebuit să o fac integral publică. Și nu ne-a mai stat capul să căutăm președinte. Conducerea cloubului face eforturi zilele acestea să ne înțelegem cu un președinte și cu un antrenor principal. Sunt conștient că ni s-a făcut această imagine că noi la Craiova căutam scandal sau că apărem în presă cu scandal mai mult decât performanță, însă și de data această nu avem nicio vină. Din partea noastră a oficialilor nu am scos niciun cuvânt de detaliile contractuale și de oferta făcută lui Marius Șumudică.

Marius Șumudică a intrat la Digi Sport sub pretextul că mai mulți jurnaliști l-ar fi contactat pe el să îi spună tot felul de povești și ca urmare a luat decizia să dea publice acele date, el spunând la un momentdat că îi e jenă să vorbească de anumite clauze din contract. Iar eu am făcut public aseară acest contract pe care Marius Șumudică l-ar fi acceptat la început de carieră. Probabil el la Chiajna și la Farul ar fi câștigat 400 de mii de euro pe ani. Nu știu unde în România a câștigat el banii ăștia? Poate doar la CFR Cluj. Eu nu vreau să mă cert cu Șumudică, nu caut asta. L-am apreciat foarte mult", a spus Mititelu jr.

"Eu am fost singurul din club care l-a dorit pe Șumudică. Tata s-a opus!"

În continuare Mititelu jr a declarat:

"Eu am fost singurul din club care l-a vrut pe Șumudică la echipă. Tata a fost împotrivă și acum îmi dau seama de ce și că a avut dreptate. Acum îmi dau seama de ce mai multe echipe au evitat să îl ia pe Șumudică în această vară sau în ultimii ani din România. Vorbește mai mult decât produce. Eu chiar am rămas surprins că Rapid nu l-a pus în această vară antrenor. Însă acum mă bucur că nu a ajuns nici la noi. Văd că a fost foarte deranjat că mulți jurnaliști aruncau ipoteze neadevărate în presă. Primul lucru care s-a întâmplat cu Șumudică. După ce a plecat Dică acum două săptămâni, a apărut în presă zvonul că Șumudică e favorit să preia FC U Craiova, iar dumnealui mi-a dat mesaj pe Whats App să mă întrebe ce e cu știrea asta? E adevărat, vrei să mă iei? Nu eu l-am sunat pe Marius Șumudică, el s-a propus la mine.

E adevărat că l-am dorit, dar din partea lui au început discuțiile, nu din partea mea. Așa că să lase un pic modestia între ghilimele că semna la început de carieră asemenea contract. Eu acum două seri am bătut fizic palma cu el și de față cu un martor prieten comun. Apoi a doua zi mi-a zis că avocatul a modificat. Păi eu am discutat cu avocatul sau cu tine.  Clauza de reziliere, plata banilor la semnătură. A spus că am zis eu că n-am bani să-i dau acum și că-i dau în 30 de zile. Doamne ferește. Fiecare contract are niște lucruri stas stipulate în el. Ca să îl înscriu la FRF îmi lua o săptămână, până își făce cont la banca noastră, durează câteva zile. Era disperat să ia banii ăia? Era disperat să ia banii a doua zi, poate și cash. Eu nu i-am zis niciodată că n-am să-i dau bani la semnătură. Cum să nu am bani dacă sunt cu salariile la zi? 

A mai făcut o declarație deranjantă. Că avem noi pe fișa postului inepții puse. E un draft card de la FRF. Nu e vina mea că scrie acolo că trebuie să aibă inteligența peste medie. Dacă e deranjat de această stipulație să facă un test de IQ nu e problema mea. Sunt niște chestii generale, puerile. Vezi doamne dacă nu avea inteligența peste medie îl dădeam afară. Astea sunt niște aberații. Emil Săndoi este un nume pe lista de posibili viitori antrenori. Sunt câteva persoane cu care discutăm și urmează să luăm decizia cea mai bună. Nu pot să-i nominalizez pe toți, însă e o listă scurtă de trei-patru antrenori. Vedeți că în ultimul timp e foarte greu să închei un contract în România, pentru că se pun mai multe clauze decât obligații. Dacă ar fi liber de contract, normal că Dorinel Munteanu ar fi o soluție, pentru că este unul dintre cei mai titrați antrenori în clipa de față din fotbalul românesc. Este un antrenor pe placul nostru, un om muncitor, care își dedică tot timpul la baza sportivă lângă echipă. Avem cel mai bun atac din țară și cea mai proastă apărare. Vom aduce încă doi fundași centrali, deoarece se vede că nu există o chimie între fundașii de acum. Unul e român și unul e străin, dar nu vă pot da numele acum.

Întrebat de Horia Ivanovici dacă Dan Vailică va mai rămâne la FCU, Adrian Mititelu jr a declarat: „Nu vă pot spune exact acum ceea ce se va întâmpla cu el. Cert este că antrenorul cu care noi negociem acum vine cu tot staff-ul lui. Noi avem un proiect și cu academia și de aia nu vă pot spune exact ceea ce se va întâmpla cu Dan Vaslică. Vom vedea. Dar la prima echipă probabil că nu o să mai fie". Mititelu jr a dezvăluit că sunt șanse foarte mari să plece în următoarele zile un jucător de la FCU. „Avem discuții pentru Bauza, Bhassa și Sidibe, iar pentru ultimul oferta este de la un club important din Europa. Proabil că unul dinte cei trei o să plece de la noi", a spus Mititelu jr.