Un nou sistem de înlocuiri, în teste la Euro 2021

Un nou sistem de înlocuiri, în teste la Euro 2021

Comitetul Executiv UEFA a aprobat introducerea unui sistem de schimbări special pentru Campionatul European Under 21 din Ungaria și Slovenia, a anunțat marți Federația Română de Fotbal.

FS 200729 fanion arbitru

Este vorba de o înlocuire în plus în eventualitatea în care un fotbalist suferă o comoție cerebrală. Fiecare echipă poate efectua o astfel de înlocuire, în cazul unei accidentări de această natură, indiferent de numărul de schimbări efectuate la acel moment.

Aceste înlocuiri vor fi contorizate pe lângă cele cinci schimbări, în trei momente de întrerupere ale jocului, și nu contează dacă, la momentul substituirii jucătorului ce a suferit comoția cerebrală, toate celelalte înlocuiri au fost făcute de către echipă.

Cu toate acestea, dacă odată cu înlocuirea jucătorului accidentat se va efectua și o altă schimbare, echipa respectivă va pierde unul dintre momentele de întrerupere ale jocului de care beneficiază. De asemenea, în cazul acestei schimbări a jucătorului ce a suferit o comoție, nu va putea fi trimis în teren un fotbalist ce a fost înlocuit anterior.

Sistemul va fi testat la Campionatul European U21 din acest an, atât în faza grupelor, în martie, cât și în iunie, în fazele superioare ale competiției.

(sursa: Mediafax)