Martin Tudor, fostul portar al Stelei, a decedat la vârsta de 43 de ani, în urma unui infarct

Martin Tudor, fostul portar al Stelei, a decedat la vârsta de 43 de ani, în urma unui infarct

Martin Tudor, fostul portar al echipei Steaua, a decedat la vârsta de 43 de ani. El a suferit un infarct după ce s-a ridicat de la masă, anunţă gsp.ro

050417 tudor zenga

„Sunt devastat... Am aflat acum vestea. A făcut infarct, săracul! Nu-mi vine să cred. Ce tragedie! Ştiu doar că era la Reşiţa şi a făcut infarct. N-a mai putut fi salvat. Dumnezeu să-l ierte", a spus Gheorghe Chivorchian, fost preşedinte Daco-Getica, pentru gsp.ro.

Laurenţiu Diniţă, fost coleg cu Tudor la Steaua, dar şi la Concordia Chiajna, în stafful tehnic, a povestit că dublul campion al României suferise un preinfarct în 2019.

„Sunt şocat, tremur tot de când am aflat vestea, în urmă cu câteva minute. Ieri a fost ziua mea şi chiar am vorbit cu el la telefon, mi-a urat la mulţi ani şi părea foarte ok. Într-adevăr, a mai avut o problemă, nu s-a simţit bine. A făcut un preinfarct, a stat internat o zi la spital, i-au făcut investigaţii şi îmi închipuiam că nimic nu era grav, din moment ce i-au dat drumul. Ştiu că s-a speriat foarte tare. Nu am cuvinte să spun ce simt acum. Dumnezeu să-l odihnească", a declarat Diniţă, pentru gsp.ro.

Dorinel Munteanu, liderul de selecţii al echipei naţionale a României, a declarat că singura problema a lui Tudor era faptul că fuma.

„Eu am fost coleg cu el la Steaua între 2004 şi 2005. După, pentru că aveam nevoie de un băiat serios, am decis să-l iau cu mine la CFR Cluj! Era un om minunat, un băiat serios, muncitor. Şi foarte tânăr. Sunt dărâmat de această veste, nu mi-a venit deloc să cred. Este o tragedie. Singura lui problemă era că fuma, dar n-avea cum să i se tragă nenorocirea asta de la aşa ceva. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Munteanu.

Dani Coman, un alt fost portar important al României, şi-a găsit şi el cu greu cuvintele după aflarea veştii: „Nu-mi vine să cred... Cum să moară Marin Tudor? Doamne, Dumnezeule! Ce veste proastă... Nu se poate. Nu se poate! Nu-mi vine să cred aşa ceva. Dumnezeu să-l ierte. N-am cuvinte”.

De-a lungul carierei de jucător, Martin Tudor a apărat la Olimpia Satu Mare, Jiul Petroşani, Steaua, CFR Cluj şi U Cluj. Cea mai bună perioadă a traversat-o la echipa bucureşteană, unde a câştigat două titluri de campion, în sezoanele 2000/2001 şi 2004/2005.

După retragere, Tudor a fost antrenor cu portarii la mai multe echipe, precum FCSB, Universitatea Craiova, Al Ittihad, Daco-Getica, CSM Reşiţa, FC Voluntari, Sportul Snagov sau chiar naţionala României.